Mevsimi gelmişken yapın! Mandalina soslu irmikli tatlı tarifi: Eşiniz yedikçe kaynana çatlayacak

Mevsimi gelmişken yapın! Mandalina soslu irmikli tatlı tarifi: Eşiniz yedikçe kaynana çatlayacak

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mandalina, bu kez sofralarımıza farklı bir tatlıyla konuk oluyor. Hafifliği ve lezzetiyle irmikli tatlı, mandalina sosu ile birleşerek adeta bir lezzet şöleni sunuyor. Hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, özel misafirleriniz için ideal bir seçenek.

Sonbaharın serin rüzgarları kendini hissettirmeye başlarken, mutfaklarımızda da mevsim meyvelerine yer açma zamanı geldi. Narenciyenin en ferahlatıcı üyelerinden biri olan mandalina, bu dönemin en çok tercih edilen meyvelerinden. Vitamin deposu olmasının yanı sıra, tatlılarda yarattığı taze ve canlı aromayla da gönülleri fethediyor. Bugün size sunacağımız tarif, irmiğin doyurucu dokusu ile mandalinanın ferahlığını buluşturan bir lezzet: Mandalina soslu irmikli tatlı.

MALZEMELER

2 paket yulaflı bisküvi

150 gram tereyağı

5 yemek kaşığı irmik

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı nişasta

1 litre süt

1 paket vanilya

2 su bardağı mandalina suyu

3 yemek kaşığı şeker

1/2 çay kaşığı zerdeçal

hq720.jpg

YAPILIŞI

  • Bisküvileri un haline getirip, eritilmiş tereyağı ile karıştırın. İstediğiniz kalıba yağlı bisküvi karışımını döküp bardakla bastırın, kalıbı buzdolabına kaldırın.

  • Tencereye, nişasta, şeker, irmik ve bir litre süt ekleyip karıştırın. Ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın içine vanilya ekleyip, karıştırın. Bisküvili karışımın üzerine muhallebiyi gezdirin.

  • Mandalinaların suyunu sıkın. Nişasta ve şekeri zerdeçalı tencereye alın, üzerine mandalina suyunu ekleyip karıştırarak pişirin. Pişirmeye başladığınızda başından ayrılmayın çok çabuk koyulaşacak.

  • Koyulaşıp kaynayınca ocaktan alın. İrmikli muhallebinin üzerine gezdirin. Tatlıyı soğuması için en az iki saat buzdolabında dinlendirin.

  • Sonrasında süsleyerek, dilimleyerek servis edin.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN