Gram yağ yemeyen mücver tarifi! Hem ekonomik hem lezzet şöleni

Gram yağ yemeyen mücver tarifi! Hem ekonomik hem lezzet şöleni

Bu mücbir tarifi ile hem mutfak bütçenizi yarıya indireceksiniz hem de kendinize bir lezzet şöleni yapacaksınız! Gram yağ çekmeyen mücver tarifi ile komşularınız kapınızdan ayrılmayacak. İşte yağ çekmeyen mücver tarifi

Yaz sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kabak mücver, taze kabakların rendelenip çeşitli baharatlar, un ve yumurta ile harmanlanarak kızartılmasıyla hazırlanır. Ancak, mücverin fazla yağ çekmesi, bu lezzetli yemeğin hafifliğini bozabilir. İşte mücverinizin yağ çekmemesi için uygulayabileceğiniz yöntem: Harcına bir kaşık kabartma tozu eklemek.

Kabartma Tozu ile Yağsız Mücver

Kabartma tozu, mücverin daha kabarık ve hafif olmasını sağlarken, fazla yağ çekmesini de engeller. Bu basit ama etkili yöntemle, kabak mücverlerinizi daha sağlıklı ve lezzetli hale getirebilirsiniz.

Kızartma İpuçları

Mücverleri kızartacağınız yağın iyice kızmış olduğundan emin olun. Soğuk yağa atılan mücverler daha fazla yağ çeker. Yağın sıcaklığını kontrol etmek için küçük bir parça mücver harcını yağa atabilirsiniz; eğer hemen kızarıyorsa yağ yeterince sıcaktır.

Kabakların Suyunu Sıkın

Rendelediğiniz kabakların suyunu iyice sıkın. Kabakların fazla suyu, mücverin yağ çekmesine neden olabilir. Bunun için kabakları rendelendikten sonra temiz bir mutfak havlusuna veya tülbente koyup iyice sıkarak suyunu çıkarın.

Malzemeler:

• 3 adet kabak
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı un
• 1 kaşık kabartma tozu
• 1 demet taze soğan
• 1 demet dereotu
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı pul biber
• Sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı:

1. Kabakları Hazırlama: Kabakları rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Kabakların suyunu sıkmak, mücverin fazla yağ çekmesini önler.
2. Malzemeleri Karıştırma: Rendelediğiniz kabakları geniş bir kaba alın. Üzerine ince doğranmış taze soğan ve dereotunu ekleyin. Yumurtaları, unu, kabartma tozunu, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir harç elde edin.
3. Kızartma: Tavaya az miktarda sıvı yağ koyun ve iyice ısıtın. Harçtan kaşık yardımıyla alarak tavaya koyun ve her iki tarafını da altın sarısı olana kadar kızartın.
4. Servis: Kızaran mücverleri kağıt havlu serili bir tabağa alın, böylece fazla yağı emilir. Sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz. Yanında yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ile sunabilirsiniz.

Bu yöntemle hazırladığınız kabak mücver, hafifliği ve lezzetiyle yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN