Bir çatal alan nereden aldın diyor! Hazırları aratmayan midye baklava tarifi: Beklese de çıtır çıtır kalıyor

Bir çatal alan nereden aldın diyor! Hazırları aratmayan midye baklava tarifi: Beklese de çıtır çıtır kalıyor

Baklava denince akla gelen o çıtır çıtır, şerbetli tatlıları yapmak her zaman zahmetli olarak bilinir. Ancak, hazır baklavalık yufkalarla hem pratik hem de göz dolduran bir lezzet yaratmak mümkün. İşte midye baklava tarifi, yapımı kolay ama sunumu oldukça şık bir tatlı alternatifi olarak karşınızda!

Baklava, Osmanlı mutfağından günümüze kadar uzanan, Türk sofralarının en özel tatlılarından biridir. Ancak klasik baklava tarifinin zorluğu ve uzun hazırlık süresi, birçok kişiyi bu lezzetten mahrum bırakabiliyor. İşte tam bu noktada, pratik çözümler devreye giriyor. Hazır baklavalık yufkayla yapılan midye baklava, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor hem de geleneksel lezzeti sofralarınıza taşıyor. Üstelik bu tarifle, baklavanın çıtır çıtır katmanları ve içindeki yoğun ceviz dolgusuyla damaklarınızı şenlendireceksiniz. Peki, bu nefis tatlıyı nasıl hazırlarsınız?

MALZEMELER

Baklavalık hazır yufka

Yarım kilo robottan geçirilmiş ceviz

Şerbet için;

3 su bardağı şeker

4 su bardağı su

5 damla limon suyu

midye-baklava-4.jpg

YAPILIŞI

  • Önce şerbetimizi hazırlıyoruz çünkü şerbetimizin soğuk tatlımızın sıcak olması lazım.
  • Tenceremizin içine suyumuzu ve şekerimizi alıyoruz ,5 dakika şekerimiz eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Sonra limon suyumuzu ilave edip 3-5 saniye daha karıştırıp ocağımızın üzerine alıyoruz ve 20 dakika orta ateşte kıvam alana kadar şerbetimizi pişiriyoruz.
  • Sonra cevizimizi robottan geçiriyoruz ve yufkalarımızı sofra bezimizin arasına alıyoruz kurumaması için.
  • Baklavalık yufkanın birini alıp elimizle büzüştürüyoruz. Ardından ortadan ikiye katlayıp uç kısmına ceviz koyup, börek şeklinde sarıyoruz.
  • Bütün yufkalara bu işlemi yapıp bitirdikten sonra önceden eritmiş ve soğutmuş olduğumuz yağımızı tatlımızın üzerine eşit olacak şekilde ilave ediyoruz.
  • Alt üst ayarlı 190 derece fırınımızda önceden 10 dakika ısındıktan sonra katıp pişiriyoruz altı üstü eşit bir şekilde kızarana kadar ve pişen tatlımızı fırınımızdan alıyoruz.
  • 3-5 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz tatlımızın altının hamurlaşmaması için.
  • İlk sıcaklığı çıkan tatlımıza şerbetimizi ilave ediyoruz ve şerbetine çekmesi için bir saat tatlımızı dinlendiriyoruz.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN