Canı tatlı çekenler için hemen hazır! Evdeki malzemelerle yapılıyor, damak çatlatıyor: İşte en güzel suffle tarifi

Canı tatlı çekenler için hemen hazır! Evdeki malzemelerle yapılıyor, damak çatlatıyor: İşte en güzel suffle tarifi

Tatlı ihtiyacınızı en hızlı ve pratik şekilde gidermek mi istiyorsunuz? O halde sufle tam size göre! Fransız mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sufle, dışı kıtır kıtır, içi akışkan çikolatasıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz mükemmel bir sufle tarifi.

Tatlı severlerin gönlünde taht kuran, içi akışkan dışı çıtır olan bir tatlı: Sufle! Son yıllarda popülaritesi gittikçe artan sufle, özellikle çikolata severler için vazgeçilmez bir lezzet haline geldi. Hem yapımının kolaylığı hem de sofralarda yarattığı görsel şölen ile sofraların yıldızı olmayı başarıyor. Peki, bu nefis tatlıyı evde yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım sufle tarifi…

MALZEMELER

3 tane yumurta (yumurtalar büyükse 2 tane kullanabilirsiniz)

80 g bitter çikolata

Yarım su bardağı un

50 g tereyağı

Yarım su bardağı şeker

1 çimdik tuz

10-dakikada-cikolatali-sufle-tarif.webp

YAPILIŞI

  • Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.
  • Tereyağını teflon teflon tavada kısık ateşte erittikten sonra çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Şeker tadının ön plana çıkması için tuzu ekleyip çırpın.
  • Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.
  • Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın.
  • Daha önceden fansız çalıştırdığınız ve ısıttığınız fırında 7-8 dakika da sufleniz hazır.
  • Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN