Özel okul ve dershane fiyatları artınca talepler patladı! Veli ve öğrencilerin ilk tercihi artık bunlar oldu

Özel okul ve dershane fiyatları artınca talepler patladı! Veli ve öğrencilerin ilk tercihi artık bunlar oldu

Özel okul ve dershane fiyatlarındaki artış sebebiyle talepler patladı! Veli ve öğrencilerin ilk tercihi artık bunlar oldu...

Yeni eğitim yılıyla birlikte öğrenci ve ailelerin özel ders taleplerinde büyük bir artış yaşanıyor. Bir online hizmet platformunun verilerine göre, özellikle ortaokul matematik derslerine yönelik talep yaz aylarına oranla yüzde 94 oranında yükseldi.

EVDE DERS TALEBİ ÖNE ÇIKIYOR

Veriler, özel ders almak isteyenlerin yüzde 90’ının dersin kendi evlerinde verilmesini tercih ettiğini gösteriyor. Ayrıca, haftada 2 veya daha fazla ders almak isteyenlerin oranı ise yüzde 40 olarak belirlendi. Bu veriler, uzun dönemli ve birebir derslerin tercih edildiğini ortaya koyuyor.

LGS HAZIRLIĞI ÖZEL DERS TALEPLERİNDE ZİRVEDE

Özellikle Lise Giriş Sınavı (LGS) desteği için yapılan taleplerin ciddi bir artış gösterdiği dikkat çekiyor. 2024 Ağustos ayına göre LGS hazırlık süreçlerine yönelik talepler yüzde 140 artarken, matematik ve fen bilimleri en çok talep edilen dersler olarak öne çıkıyor. Lise seviyesindeki matematik özel derslerine olan ilgi de yüzde 101 oranında artış gösterdi.

LGS sınavına giren öğrenciler dikkat! Puanlar yeniden hesaplanacak: MEB az önce duyurdu

YABANCI DİL ÖZEL DERSLERİNE TALEP BÜYÜYOR

Yabancı dil derslerine olan talep de yeni eğitim döneminde önemli bir artış kaydetti. İngilizce, en çok tercih edilen yabancı dil dersi olurken, bu derslere olan talep yüzde 52 oranında arttı. İtalyanca ise İngilizce'den sonra en fazla talep gören yabancı dil oldu ve online İtalyanca ders talepleri geçen aya göre yüzde 47 oranında yükseldi. Fransızca derslerinde ise ilkokul seviyesindeki öğrenciler tarafından tercih edilen dersler yeni dönemde yüzde 44’lük bir artış yaşadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN