Milyonlarca kişinin kredi kartı değişiyor! Tarih verildi, artık herkesin böyle olacak

Milyonlarca kişinin kredi kartı değişiyor! Tarih verildi, artık herkesin böyle olacak

Günümüzde kredi kartı kullanımı hızla artmakta. Her bir vatandaşta mutlaka 2 ya da 3'ten fazla kredi kartı bulunmakta. Bu doğrultuda harekete geçen yarı iletken şirketi Infineon, yeni bir modül geliştirdi. Yeni dönemden itibaren tüm kredi kartları farklılaşacak. Milyonlarca kişinin kredi kartı değişiyor! Tarih verildi, artık herkesin böyle olacak. İşte detaylar haberimizde...

Yarı iletken şirketi Infineon, temasız ödeme yapan kredi kartları için yeni bir modül geliştirdi. Bu yeni modül ile birlikte yüz milyonlarca kredi kartı daha çevre dostu hale gelecek. Bankalar bu doğrultuda harekete geçti. Milyonlarca kredi kartı kullanan vatandaşlar şimdiden önleminizi alın. Tarih verildi, artık herkesin böyle olacak. Infineon, kart üretiminde kullanılan bakır antenin yerini alacak daha küçük ve verimli bir antenle karbon ayak izini önemli ölçüde azaltmayı planlıyor.

KREDİ KARTI KULLANANLAR DİKKAT! TARİH VERİLDİ

Infineon, yeni modülü ile kredi kartlarının üretiminde devrim yaratmayı hedefliyor. Şirket, daha küçük ve verimli bir anten sisteminin kullanılacağı yeni kartların, geleneksel kartlara göre çok daha çevre dostu olacağını belirtiyor. Bu yeni kartlar, Avrupa’da 2025’in başında piyasaya sürülmeye hazırlanırken, dünya genelinde büyük bir yenilik olarak karşılanıyor.

yeni-proje-2024-10-22t105132-486.jpg

ARTIK HERKESİN BÖYLE OLACAK...

Şimdiye kadar tipik bir kartta yaklaşık 80 ila 100 mikrometre kalınlığında yaklaşık üç metre tel bulunuyordu. Ödeme terminali tarafından yayılan enerjiyi topluyor ve kart üzerindeki çipe güç sağlamak için kullanıyorlar. Infineon'a göre, yeni çip çok daha ekonomik. Bu nedenle çok daha küçük bir anten ona güç sağlamak için yeterli. Bu anten doğrudan modül üzerine monte ediliyor ve bu nedenle biraz daha büyük.

yeni-proje-2024-10-22t105105-564.jpg

Eski bakır anten çifte çevre sorununa yol açıyor. Bir yandan kaynak tüketiyor, diğer yandan da kartın katmanları arasında bir folyoya yapıştırılmış durumda. Infineon'a göre bu durum önceki kartların geri dönüşümünü neredeyse imkansız hale getiriyor. Yeni kartlarda modül kolayca kırılabiliyor ve plastik kart ile elektronik atıklar ayrı ayrı bertaraf edilebiliyor. Kart başına fark küçük olabilir. Infineon'a göre elektronik bileşenlerin CO2 ayak izi 60 gramın biraz üzerinde azalıyor. Ancak dünya çapında her yıl 3 milyardan fazla kart üretildiği düşünüldüğünde potansiyel çok büyük.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN