Uyuşturucu baronu, hapisten kaçarken 'lüks' tünel kazdı!

Uyuşturucu baronu, hapisten 
kaçarken 'lüks' tünel kazdı!

Cumartesi günü Meksika'nın en güvenli cezaevinden kaçan uyuşturucu baronu Guzman Loera'nın firarı nasıl planladığının detayları ortaya çıktı.

Meksika'nın en büyük uyuşturucu baronu 'El Chapo' lakaplı Guzman Loera'nın ülkenin en yüksek güvenlikli cezaevinden nasıl firar ettiği ortaya çıktı. Cumartesi gecesi hücresinde duş alırken kaybolan Loera'nın önceden kazılmış bir tüneli kullanarak kaçtığı tespit edildi. Kazılan tünelin çıkış noktasının, hapishaneden neredeyse iki kilometre uzakta olduğu belirlendi.

Meksika ulusal güvenlik delegesi Monte Alejandro Rubido, uyuşturucu baronunun en son akşam 21.00 sularında duş alanında görüldüğünü, daha sonra hücresine giren gardiyanların, tünele açılan 50 santimetre genişliğinde bir bölmeyi keşfettiklerini açıkladı.

Tünel 'özenle' kazılmış

Tünelin 10 metre derinliğe kazıldığı, ayakta durulabilecek yükseklikte ve yaklaşık bir metre genişliğinde olduğu, ayrıca izolasyon amacıyla PVC'yle kaplandığı, ışıklandırma sistemi olduğu ve içinde inşaat malzemeleriyle benzin bidonları bulunduğu ifade edildi. Tünelin çıkış noktasının, hapishane duvarlarından 2 kilometre uzakta, Almoloya de Juarez kasabasındaki bir inşaat alanında olduğu tespit edildi.

Kartel tünelleriyle meşhur

El Chapo'nun başında olduğu Sinaloa karteli, sınır kasabalarında uyuşturucu, silah ve para kaçakçılığı yapmak için tüneller inşa etmesiyle biliniyor. ABD'li yetkililerin bugüne bu tünellerden yüzlerce bulduğu ifade ediliyor. El Chapo'nun ayrıca Meksika'daki evlerinin etrafındaki karmaşık tüneller sayesinde daha önce pek çok kez yakalanmaktan kurtulduğu söyleniyor.

15-07/13/130520172938-el-chapo-guzman-illustration-story-top.jpg
Daha önce de hapisten kaçan Chapo'nun başına 5 milyon dolar ödül konmuştu.

80 bin kişinin ölümünden sorumlu

Geçtiğimiz yıl Meksika ve ABD güvenlik güçlerinin işbirliğiyle yakalanan El Chapo, bir yıldan uzun süredir hapiste bulunuyordu. ABD, El Chapo'nun bir Amerikan hapishanesinde kalmasını talep etse de Meksika bunu kabul etmemişti.

ABD yetkilileri, firari baronun en çok kokain ve esrar ticareti yapan bir kartelin başında olduğunu, ayrıca ABD'ye yasadışı sokulan eroinin yarısının bu kartel tarafından sağlandığını ifade ediyor. Guzman Loera'nın 80 bin kişinin ölümünden sorumlu olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN