Akaryakıta iki günde iki zam! Tabela değişti: 11 Ekim 2024 akaryakıt fiyatları...

Akaryakıta iki günde iki zam! Tabela değişti: 11 Ekim 2024 akaryakıt fiyatları...

Orta Doğu'daki savaş nedeniyle yükselen Brent petrol fiyatları akaryakıt zamlarını tetikledi. Dün motorine 77 kuruş zam gelirken, bugün de benzinin litre fiyatı 64 kuruş arttı.

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkileyerek Türkiye’de gündemin en sıcak konularından biri olmaya devam ediyor. Son dönemde Orta Doğu'daki siyasi belirsizlikler ve savaş ortamı, petrol fiyatlarında keskin artışlara neden oldu. Özellikle Brent petrol, bir ay içinde 10 dolardan fazla yükselerek küresel piyasaları etkiledi. Bu yükseliş, Türkiye'de de benzin ve motorin fiyatlarına arka arkaya gelen zamlarla yansıdı.

Akaryakıta yönelik zamlar devam ederken, dün motorin fiyatlarına 77 kuruşluk bir artış yapılmıştı. Bu sabah itibarıyla ise benzin fiyatlarına yeni bir zam daha geldi. Benzinin litre fiyatı 64 kuruş arttı. Böylece benzin ve motorin fiyatları, birçok şehirde farklılık gösteren oranlarla yeniden belirlendi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Türkiye’nin en büyük şehirlerinde benzin, motorin ve LPG fiyatları zamların ardından şu şekilde güncellendi:

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin Litre Fiyatı: 43,69 TL
Motorin Litre Fiyatı: 43,52 TL
LPG Litre Fiyatı: 25,13 TL

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin Litre Fiyatı: 43,57 TL
Motorin Litre Fiyatı: 43,45 TL
LPG Litre Fiyatı: 24,59 TL

Ankara

Benzin Litre Fiyatı: 44,09 TL
Motorin Litre Fiyatı: 44,01 TL
LPG Litre Fiyatı: 25,14 TL

İzmir

Benzin Litre Fiyatı: 44,54 TL
Motorin Litre Fiyatı: 44,53 TL
LPG Litre Fiyatı: 25,04 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN