Akaryakıta 3 gün üst üste zam: Benzin kritik seviyeyi aştı

Akaryakıta 3 gün üst üste zam: Benzin kritik seviyeyi aştı

Yükselen petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların etkisi emtia fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Son iki günde akaryakıta iki kez zam gelirken, yarın itibarıyla benzin grubunda 95 kuruşluk daha bir fiyat artışı bekleniyor.

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişiklikler, Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarının sürekli olarak takip edilmesine neden oluyor.

YENİ FİYAT ARTIŞLARI BEKLENİYOR

Yarın itibarıyla motorin fiyatlarına 0,95 TL’lik yeni bir artış bekleniyor. İki gün önce motorin grubuna 77 kuruşluk zam yansıtılmıştı ve şu an için başka bir fiyat artışı öngörülmüyor. Bunun yanı sıra, benzinde de önceki gece yarısından itibaren 64 kuruşluk bir fiyat artışı gerçekleşmişti. Güncel verilere göre, İstanbul’da motorin litre fiyatı 43,49 TL, benzin litre fiyatı ise ortalama 43,67 TL olarak belirlendi.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları, belirli bir formüle dayanarak hesaplanıyor. Öncelikle, gümrüksüz rafineri fiyatı belirleniyor. Bu fiyat, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayımlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru dikkate alınarak oluşturuluyor. Gümrüksüz rafineri fiyatına, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payı eklenerek, KDV hariç rafineri satış fiyatı elde ediliyor.

BÜYÜKŞEHİRLERDE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Türkiye’nin en büyük şehirlerinde benzin, motorin ve LPG fiyatları zamların ardından şu şekilde güncellendi:

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin Litre Fiyatı: 43,69 TL
Motorin Litre Fiyatı: 43,52 TL
LPG Litre Fiyatı: 25,13 TL

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin Litre Fiyatı: 43,57 TL
Motorin Litre Fiyatı: 43,45 TL
LPG Litre Fiyatı: 24,59 TL

Ankara

Benzin Litre Fiyatı: 44,09 TL
Motorin Litre Fiyatı: 44,01 TL
LPG Litre Fiyatı: 25,14 TL

İzmir

Benzin Litre Fiyatı: 44,54 TL
Motorin Litre Fiyatı: 44,53 TL
LPG Litre Fiyatı: 25,04 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN