İstanbul’a 3 saatlik mesafede! Birçok kişi bilmiyor, Türkiye'nin başka bir yerinde bulunmuyor

İstanbul’a 3 saatlik mesafede! Birçok kişi bilmiyor, Türkiye'nin başka bir yerinde bulunmuyor

Türkiye'nin farklı noktalarında gizlenmiş birçok güzellik yer alırken İstanbul'un kalabalığından sıkılanlar suluğu burada alıyor. Birçok kişi gözden kaçırıyor arabasına atlayan 3 saatte görülmeye değer muhteşem bir cennete ulaşıyor. Karadeniz kıyısının en huzur dolu noktası tatil için farklı fırsatlar sunuyor. İşte herkesin görmesi gereken o yer…

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada, Karadeniz kıyısında yer alan huzur dolu bir tatil noktası olarak görülmektedir. İstanbul'dan 3 saatlik bir mesafede bulunan İğneada küçük bir kasaba olmasının yanı sıra hafta sonu kaçamakları içinde vazgeçilmez bir adres oluyor. İğneada'ya özel kılan en önemli unsur longoz ormanları olarak görülmektedir. Dünyada Nadir rastlanan bu ekosistem su seviyesinin yüksek olduğu dönemlerde ormanların su altında kalması ile oluşmaktadır.

TÜRKİYE'DE BAŞKA ÖRNEĞİ BULUNMUYOR

Türkçede başka bir örneği olmayan İğneada, 3500 hektarlık bir alanda yer alan longoz ormanlarını saklıyor. Subasar ormanları bünyesinde pek çok farklı hayvan ve bitki türü yer almaktadır. Özellikle kuş gözlemcileri için bir cennet olan bu bölge doğa fotoğrafçılığı ve doğa yürüyüşü yapmak için de vazgeçilmez bir destinasyon oluyor.

İğneada'da Gezilecek Yerler | En Güzel 16 Yer (2024) | ENUYGUN

İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, yaban hayatı açısından da son derece zengindir. Su samurları, karacalar, yaban domuzları ve çeşitli kuş türleri görebileceğimiz bölgede Yürüyüş yaparken hem doğanın tadını çıkarabilir hem de biyolojik çeşitliliği inceleyebilirsiniz.

KARADENİZ SUYUNUN TADINI ÇIKARIN

Uzun ve geniş bir kumsala sahip olan İğneada, Karadeniz'in Sırrı sularına açılan muhteşem plajlara sahiptir. Bölgede en dikkat çeken noktalardan biri olarak görülen İğneada yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda bir sahil şeridine sahiptir. Sakin ve temiz bir ortam arayanların vazgeçilmez adresi olan İğneada İstanbul gibi büyük şehirlere yakın olmasının yanı sıra farklı şehirlerden de birçok kişiyi ağırlıyor. Doğa ile iç içe bir keyif yaşamak isteyenlerin vazgeçilmez adresi İğneada oluyor.

ÇATALCA TRAVEL 30 TEMMUZ 2023 GÜNÜBİRLİK İĞNEADA TURU

Karadeniz suyunun tadını çıkarabileceğiniz gibi yürüyüş yapabilir ve doyasıya güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Hem aileler hem de yalnız seyahat edenler için güvenli ve konforlu bir ortam olan İğneada kamp yapmayı sevenler için de son derece popülerdir.

İĞNEADA'NIN TARİHİ

Yolunuz iğne adaya düştüyse mutlaka Limanköy Feneri’ni görmeniz gerekiyor. Osmanlı döneminden kalma bu yapı 1866 yılında Fransızlar tarafından inşa edildi. Günümüzde hala faaliyet gösteren bu yapı hırçın dalgalara karşı gemiler yol göstermektedir. Bölgenin simgelerinden biri olan fener muhteşem Karadeniz manzarasını da ayaklarınızın altına seriyor.

Günübirlik İğneada ve Dupnisa Mağarası Gezi Turu

Limanköy Feneri’ne yapılan ziyaretin ardından, Limanköy’de bulunan köy kahvelerinde mola verip yöresel çay ve kahvenin tadına bakabilirsiniz. Ayrıca köy halkının hazırladığı ev yapımı reçeller ve doğal ürünler, ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

İĞNEADA LONGOZ ORMANLARI TURU | Matilda Travel

İĞNEADA'DA NE YAPILIR?

Yolu İğneada'ya düşenler doğa sporları ile ilgilenebileceği gibi kampçılık açısından da zengin seçenekleri değerlendirebilmektedir. Longoz ormanları içerisinde ya da sahil kenarında kamp kurabileceğiniz gibi doğa ile iç içe bir tatili fırsatı yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra doğa yürüyüşleri yaparak deniz sporları ve aktiviteleri yapabilir bisiklet turlarına katılabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN