İran, İsrail'in Kızılay'a ait sahra hastanesini vurduğunu açıkladı

İran, İsrail'in Kızılay'a ait sahra hastanesini vurduğunu açıkladı

İran Kızılayı, Lübnan-Suriye sınırındaki sahra hastanesinin İsrail saldırısı sonucu tamamen yandığını duyurdu.

İran Kızılayı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Lübnan-Suriye sınırında bulunan ve 56 yatak ile ilaç deposu barındıran sahra hastanesinin dün gece İsrail tarafından gerçekleştirilen bir saldırıda tamamen yok olduğunu bildirdi. Saldırının ardından hastanenin durumu ve zarar gören diğer yapılarla ilgili detaylar bekleniyor. İran yetkilileri, saldırıyı kınayarak uluslararası toplumu duruma müdahale etmeye çağırdı.

TIBBİ YARDIM AMAÇLI KURULMUŞTU

Hastanenin, İsrail saldırıları sırasında yaralanan Lübnanlılara tıbbi yardım sağlamak amacıyla İran Kızılayı tarafından kısa süre önce kurulduğu belirtildi. İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, hastanenin kuruluşuna dair açıklamalarında, bu tesisin bölgedeki sağlık ihtiyacını karşılamak üzere hayata geçirildiğini vurguladı.

Kolivend, saldırıda can kaybı olmadığını ifade ederek, “Tüm sağlık ekibimiz güvende, ancak hastanenin ambulansları, sağlık ekipmanları ve malzemeleri imha edildi,” dedi. İran Kızılayı, 6 Ekim'de Lübnan-Suriye sınırında sahra hastanesi kurduğunu duyurmuştu. O günden beri hastane, bölgedeki yaralıların tedavisinde önemli bir rol oynamaktaydı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN