Ankara ve İstanbullular o ilimize akın ediyor! Kilosu 200 liradan kapış kapış satıldı: Türkiye'nin her yerinden talep var

Ankara ve İstanbullular o ilimize akın ediyor! Kilosu 200 liradan kapış kapış satıldı: Türkiye'nin her yerinden talep var

Hem Ankara'ya hem de İstanbul'a yakın bir konumda bulunuyor bu lezzet için akın akın herkes bu şehre geliyor. Türkiye'nin her yerinden talep yağıyor kilosu 200 TL'den kapışanın elinde kalıyor. Şehir merkezine kuruluyor gecenin ilerleyen saatlerine kadar meraklılarını çekiyor.

Türkiye'nin dört bir yanından yoğun talep olan Düzce kuzu kestanesine İstanbul ve Ankara'dan ayrı bir ilgi var. Lezzetli aroması ile bilinen Düzce kuzu kestanesi akşam saatlerinde açılan kestane pozlarında satılıyor. Şehir merkezindeki Hamidiye Mahallesi'nde kurulan pazar gecenin ilerleyen saatlerine kadar açık kalıyor. Kestane severleri bir araya getiren Düzce kuzu kestanesi haftada yalnızca 2 gün kurulan kestane pazarında satılıyor. Köylülerin ormanda bin bir zorlukla topladığı kestaneler Düzce'nin kendine has aroması ile çeşnilenip sofralardaki yerini alıyor.

KİLOSU 200 TL'DEN SATILIYOR

Kuzu kestanesinin kilogram fiyatı 200 ile 250 TL arasında değişen bir fiyattan satışa çıkarılıyor. Uzun yıllardır kestane satışı yaptığını belirten Erhan Akdeniz, kestane sezonunun açıldığını belirterek meşhur Düzce kuzu kestanesinin küçük ama son derece lezzetli olduğunu vurguladı. Batı Karadeniz Bölgesi'ne has bir kestane olan bu lezzet kabuğu yapışmadığı gibi damarı da bulunmaz. Bu kestaneyi almak isteyenlerin Türkiye'nin her yerinden geldiğini ifade eden Akdeniz, özellikle Ankara ve İstanbul'dan gelenlerin olduğunu belirtti.

Düzce Kuzu Kestanesi Pazarı, Kestaneseverlerin Akınına Uğradı - Son Dakika

DOĞADA KENDİLİĞİNDEN YETİŞİYOR

Düzce kuzu kestanesinin en büyük özelliğinin hazmı kolaylaştırması olduğunu ifade eden Akdeniz, Kestanenin ormanlarda yetiştiğini belirterek kendilerinin ekip biçmediğini söyledi. Ormanlarda birebir kendisinin doğal olarak kestane yetiştirdiğini ifade eden Akdeniz, ilaç ya da hormon olmadığını fındık gibi herhangi bir bakıma ihtiyaç duymadığını da aktardı.

Düzce kuzu kestanesi pazara indi - Düzcenin Sesi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN