Bu arabada ne direksiyon ne de pedal var! İşte Tesla'nın sürücüsüz aracı Cybercab: Fiyatı çok ucuz

Bu arabada ne direksiyon ne de pedal var! İşte Tesla'nın sürücüsüz aracı Cybercab: Fiyatı çok ucuz

Tesla’nın uzun zamandır beklenen o modeli sonunda tanıtıma çıktı. Herkesin merakla beklediği ve büyük ilgi gören bu arabada ne direksiyon ne de pedal var. İşte Tesla’nın sürücüsüz aracı Cybercab…

ESMAGÜL KOÇAK

Tesla, otomobil sektöründe yine farkını konuşturmayı başardı. Eşsiz tasarıma sahip olan Cybercab modeli, Elon Musk tarafından Hollywood’da tanıtıma çıkarken; araç özellikleri kadar fiyatı kadar da dikkat çekti. İşte, Tesla’nın sürücüsüz aracı Cybercab…

ÖZELLİKLERİ KADAR FİYATI DA ÇOK KONUŞULACAK

Tesla, uzun süredir beklenen sürücüsüz aracı Cybercab'i tanıttı. Elon Musk, Hollywood'daki tanıtım etkinliğinde direksiyonsuz ve pedalsız olan bu otonom aracı sergiledi. 2027'den önce üretime geçmesi planlanan Cybercab, 30.000 doların (yaklaşık 1 milyon TL) altında bir fiyata sahip olacak. Bu, Tesla'nın robotaksi programının bir parçası olarak konumlandırılan yeni araç, tamamen kablosuz şarj olacak şekilde tasarlandı ve fiziksel bir şarj soketi bulunmuyor.

SÜRÜCÜSÜZ OTONOM SÜRÜŞ YETENEĞİ

Tesla'nın Full Self-Driving (FSD) teknolojisine sahip olan bu araç, sürücüsüz otonom sürüş yetenekleriyle dikkat çekiyor. Elon Musk, bu yeni teknolojinin yakında Model 3 ve Model Y gibi diğer Tesla modellerine de entegre edileceğini ve önümüzdeki yıl ABD’nin bazı eyaletlerinde kullanıma sunulacağını belirtti.

whatsapp-image-2024-10-11-at-09-35-48.jpg

Cybercab'in yanı sıra Musk, otonom toplu taşıma aracı olan Robovan'ı da tanıttı. Bu araç, 20 kişilik bir kapasiteye sahip olacak ve ticari veya kişisel kullanım için tasarlanmış bir diğer yenilikçi Tesla ürünü olarak sahneye çıktı​.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN