İmamoğlu'na 'ahmak'tan ceza veren hakim daha ağır hakaretlere para cezası verdi

İmamoğlu'na 'ahmak'tan ceza veren hakim daha ağır hakaretlere para cezası verdi

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında YSK üyelerine "ahmak" dediği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası veren hakim Mehdi Komşul'un, hakaret suçlarıyla ilgili daha önce verdiği kararlar ortaya çıktı. Komşul'un Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a hakarete dahi verdiği ceza 2 yılı bulmuyor. Kamu görevlilerine hakaret suçlarında Komşul'un baktığı davaların para cezası ile sonuçlandığı görülüyor. İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun konuyla ilgili, "Bu yaman çelişkinin izahı mümkün değil" tepkisini gösterdi.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehdi Komşul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı (Yüksek Seçim Kurulu üyeleri)" "ahmak" kelimesini kullanarak hakaret ettiği gerekçesiyle, indirim olmaksızın 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyası yasak kararı verdi. 2022'nin aralık ayında verilen karar, İmamoğlu'nun avukatları tarafından istinafa taşındı. Kararın onanması durumunda İmamoğlu hapis yatmayacak ancak belediye başkanlığı görevine de devam edemeyecek.

Gazeteci İsmail Saymaz, halktv.com.tr sitesinde bugün kaleme aldığı yazısında, İmamoğlu hakkında hapis cezası veren hakim Komşul'un daha önce karara bağladığı hakaret davalarına yer verdi.

Saymaz, "Komşul, böyle bir karar vereceği bilindiği için tercih edildi ve o mahkemeye atandı. Çünkü davaya bakan Hakim Hüseyin Zengin, İmamoğlu’na ceza vermeye yanaşmadığı fark edilince Samsun’a sürüldü." dedi.

KARDEŞİ FETÖ İLTİSAKI NEDENİYLE İHRAÇ EDİLDİ

Komşul’un İngiltere’de yüksek lisans yapan kardeşi Muhammed Ziya, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ ile iltisakı nedeniyle KHK ile akademiden ihraç edilen 157 akademisyenden biri. Saymaz'ın iddiası, Komşul'un "bu zaafından yakalandığı" yönünde.

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET DAVALARINDA BU CEZALARI VERDİ

2016 yılında İstanbul Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi olan Mehdi Komşul, İstanbul'un Kartal ilçesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu kastederek “Hepinizin a… k…” şeklinde küfür eden kişi hakkında, 2 yıl süren davanın ardından 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verdi.

2014 yılında, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında "Başçalan" ifadesini kullanan kişi hakkında, “failin güttüğü amaç ile kastın ağırlığını dikkate alıp” 455 gün para cezasına hükmetti. “Tanığın kişiliği, duyduğu pişmanlık ve suçun işlenmesindeki özellikler” nedeniyle 9 bin 100 TL’ye çevrilen ceza 20 taksite bölündü.

2015’te yine sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını alıntılayarak “Milletin a… k… anlamadılar. Köprü ihalesi verdiler, olmadı. Vergi borcunu sildiler, yetmedi. Yetmedi, bir de ödül veriyorlar.” ifadelerini kullanan kişi hakkında ise 4 yıl süren davanın ardından, “Sanığın sabıkasız oluşu, iyi hal ve davranışı nazara alınarak” hükmün açıklanmasını erteledi.

POLİSE VE HEMŞİREYE HAKARETE PARA CEZASI

İstanbul'un Kartal ilçesinde, 2017 yılında, alkollüyken karıştığı kazadan sonra polislere, “Bırakın beni o… ç…, siz kimsiniz” şeklinde küfreden şahıs hakkında açılan dava 2021’de bitti. Hakim Komşul, 442 gün adli para cezasına hükmetti. Sonra bu cezayı 8840 TL’ye çevirip 20 taksitte ödenmesine karar verdi.

2022 Yılında, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Servisi’nde ziyaret saatinin dışında çocuğunu görmesine izin vermeyen hemşireye “Ananızı s…, s… hastanenize” diyen kişi hakkında da 547 gün adli para cezasına hükmetti. Cezayı 9100 TL’ye çevirdi.

İBB'DEN 'YAMAN ÇELİŞKİ' TEPKİSİ

Ekrem İmamoğlu'nun Danışmanı Murat Ongun, Mehdi Komşul'un daha önce verdiği kararları, "Bu yaman çelişkinin izahı mümkün değil!" ifadeleriyle değerlendirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN