Roblox açılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi: Neden engellendi?

Roblox açılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi: Neden engellendi?

7 Ağustos 2024 tarihinde erişim engeli getirilen Roblox tekrardan açılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama! Roblox neden engellendi? İşte ayrıntılar...

Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/5282 sayılı kararı doğrultusunda, popüler online oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirildi. Kararın arkasındaki nedenler ve olası geleceği hakkında detaylar gün yüzüne çıktı.

ROBLOX NEDEN ERİŞİME ENGELLENDİ?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Roblox platformunun çocuk istismarına neden olabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle erişim yasağına tabi tutulduğunu açıkladı. Bakan Tunç, “Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti, bir Hukuk Devletidir. Devletimiz, Anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir. Türkiye, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, Roblox’a getirilen erişim engelinin gerekçelerini şu şekilde sıraladı:

  • Çocukların istismarına yol açan cinsel içerikli paylaşımlar,
  • Eşcinselliği teşvik eden sanal partiler düzenlenmesi,
  • Çocukları bu tür içeriklere teşvik etmek amacıyla "robux" adı verilen oyun parasının bot hesaplar tarafından dağıtılması,
  • Bu içeriklerin denetlenmesinin mümkün olmaması.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, bu nedenlerle erişim yasağı kararı alındı.

ROBLOX YENİDEN ERİŞİME AÇILACAK MI?

Milyonlarca Çocuğun Gözde Oyunu Roblox Nedir? - Teknoloji Haberleri

Roblox, belirtilen içeriklerin platformdan kaldırılması durumunda tekrar erişime açılabilir. Ancak, yapılan açıklamalarda platformun genelinde bu tür içeriklerin bulunduğu vurgulanıyor. Bu durum, Roblox’un yeniden erişime açılması sürecinin zor olduğunu gösteriyor. Platformun denetim mekanizmasında köklü bir değişiklik yapılmadığı sürece, Roblox’un tekrar açılması pek mümkün görünmüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN