Pubg Türkiye'de yasaklanıyor mu? Milyonlarca kişi oynuyordu: Roblox'tan sonra sıra ona mı geliyor?

Pubg Türkiye'de yasaklanıyor mu? Milyonlarca kişi oynuyordu: Roblox'tan sonra sıra ona mı geliyor?

Türkiye'de yasaklamaların ardı arkası kesilmiyor. Önce Instagram Sonra Roblox derken gözler bu kez de Pubg'ye çevrildi. Pubg Mobile Türkiye'de kapanacak mı? sorusunun yanıtı gündeme bomba gibi düştü. Peki, Pubg Mobile Türkiye'de yasaklanacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

7 Ağustos tarihi itibarıyla erişime kapatılan Roblox oyununun ardından bu kez de Pubg gündemde yer almaya başladı. İlkokul ve lise çağındaki çocukların sıklıkla kullandığı Roblox’un kapatılması ile birlikte çocuklarda neye uğradığını şaşırdı. Kapatılması ile birlikte birçok kişi açılacağı günü gözlerken başka oyunlarında erişime kapatılıp kapatılmayacak konusu tartışılmaya başladı. Son yılların popüler oyunu Pubg milyonlarca kişi tarafından oynanırken oyunu kapatılıp kapatılmayacağı konusunda en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Peki, Pubg Mobile Türkiye'de yasaklanacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

PUBG MOBİLE KAPATILACAK MI?

1 Ağustos tarihinde Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu Adana 6. Sulh Ceza hakimliğine Roblox isimli oyun platformunun erişime engellenmesi talebinde bulundu. Savcılık talebinde siteye ait olan 5 bağlantı uzantısına yer verirken "URL adreslerinin çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması" ibaresini kullandı.

ÇANAKKALE OLAY - PUBG Mobile Yasaklandı mı? İşte Popüler Oyun'un Son Durumu!

Mahkemeden çıkan karar doğrultusunda “roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6.Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.” ifadeleri ile platformun engellenmesine karar verildi. Watpadd ve Instagram'da dahil olmak üzere Türkiye'de Roblox'un da erişimine engel getirildi. Herkes Pubg ile ilgili yapılacak açıklamaları beklerken konu hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN