Beklenen iPhone 16 Pro tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Beklenen iPhone 16 Pro tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Milyonlarca Apple kullanıcısı ve daha pek çok kişinin merakla beklediği iPhone 16 Pro tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı...

Teknoloji dünyasının uzun süredir beklediği iPhone 16 serisi nihayet Apple tarafından tanıtıldı. Geçtiğimiz yıl USB-C girişiyle dikkat çeken Apple, bu yıl ise yeni serinin öne çıkan özelliği olan özel deklanşör düğmesi ile fotoğraf severlerin ilgisini çekiyor. Ancak iPhone 16 Pro’nun yenilikleri sadece bu kadarla sınırlı değil. Peki, iPhone 16 Pro’nun teknik özellikleri neler ve Türkiye fiyatı ne kadar olacak? İşte detaylar...

IPHONE 16 PRO’NUN GÜÇLÜ TEKNİK DETAYLARI

iPhone 16 Pro'nun en dikkat çeken 5 özelliği

Apple, iPhone 16 serisi ile akıllı telefon dünyasındaki yerini bir kez daha güçlendiriyor. Shiftdelete'nin haberinde yer alan bilgilere göre serinin en dikkat çeken modeli olan iPhone 16 Pro, yeni A18 Pro işlemcisiyle performans konusunda çıtayı yükseltiyor. 3 nanometre üretim teknolojisiyle geliştirilen bu işlemci, uzun yıllar boyunca yüksek performansı ile adından söz ettirecek.

A18 Pro işlemcisi, A serisi işlemciler arasında bir ilk olan 4 GHz üzerindeki hızları ile fark yaratıyor. iPhone 16 Pro’da yer alan işlemci, 2 adet 4.05 GHz hızındaki performans çekirdeği ve 4 adet verimlilik çekirdeği ile kullanıcılarına üstün bir deneyim sunuyor.

BÜYÜYEN EKRAN VE GELİŞMİŞ GÖRÜNTÜ TEKNOLOJİSİ

iPhone 16 ne zaman çıkacak? İşte iPhone 16 Pro Max fiyat ve özellikleri

iPhone 16 Pro’nun bir diğer dikkat çeken yeniliği ekran boyutunda karşımıza çıkıyor. Pro Max modelinde bu yıl 6.9 inç büyüklüğünde bir ekran yer alıyor. Bu artış, önceki 6.7 inçlik modelle karşılaştırıldığında küçük görünse de kullanıcıların elinde daha belirgin bir fark yaratıyor. Cihazın boyutları 163 x 77.6 x 8.3 mm olarak açıklanmış durumda ve bu da iPhone 16 Pro’nun selefinden daha uzun ve geniş olduğunu gösteriyor.

Ekran teknolojisinde ise LTPO Super Retina XDR OLED panel, 120 Hz yenileme hızı, HDR10 desteği, Always-On özelliği ve Dolby Vision gibi teknolojiler dikkat çekiyor. Bu özelliklerle birlikte ekranın büyümesi, ekran-gövde oranını yüzde 89.8’den yüzde 92’ye yükseltti. 1328 x 2878 piksel çözünürlüğündeki ekran, 460 ppi piksel yoğunluğu sunuyor.

iPhone 16 Pro'nun Dört Farklı Renk Seçeneği Ortaya Çıktı! - Tamindir

iPhone 16 Pro’nun en çok merak edilen özelliklerinden biri de kamera performansı. Serinin yeni amiral gemisi, iPhone 15 Pro Max’te gördüğümüz 48 Megapiksel ana kamera ile geliyor. f/1.8 diyafram açıklığına sahip bu kamera, kullanıcılarına fotoğraf ve video çekimlerinde yüksek kalite sunmayı vadediyor.

IPHONE 16 PRO’NUN TÜRKİYE FİYATI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Apple’ın yeni iPhone 16 serisinin Türkiye’deki fiyatları henüz netleşmiş olmasa da önceki modeller göz önüne alındığında, iPhone 16 Pro’nun da üst segment fiyatlandırmaya sahip olması bekleniyor. Türkiye’de satışa sunulacağı fiyatın ise önümüzdeki haftalarda kesinleşeceği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN