Sahte iPhone 16 uyarısı: 2 farklı dolandırıcılık yöntemi

Sahte iPhone 16 uyarısı: 2 farklı dolandırıcılık yöntemi

Uzmanlar, dolandırıcıların iPhone 16 heyecanını istismar etmekte hızlı davrandığını ve bu nedenle tüketicilerin daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Apple’ın merakla beklenen iPhone 16 serisi, bugün düzenlenecek "Glowtime" etkinliğiyle tanıtılacak. Teknoloji dünyasında büyük bir heyecanla karşılanan bu lansman, yeni cihazların mağazalarda yerini alacağı 20 Eylül tarihini işaret ediyor. Ancak, uzmanlar bu heyecanın dolandırıcılar tarafından hızla istismar edildiğine dikkat çekiyor. Yeni iPhone’a sahip olma hevesiyle tüketicilerin dolandırıcılık tuzaklarına karşı daha dikkatli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ YENİLİKLER VE ŞIK TASARIM

Apple’ın yeni iPhone 16 serisinin, yapay zeka destekli yetenekler, yenilenmiş donanım, daha büyük ekranlar, daha ince çerçeveler ve göz alıcı yeni renk seçenekleri gibi bir dizi yenilikle gelmesi bekleniyor. Apple hayranları arasında büyük bir heyecan yaratan bu özellikler, dolandırıcıların dikkatini de üzerine çekmiş durumda. Uzmanlar, bu tür büyük lansmanlar öncesinde dolandırıcıların harekete geçtiğini ve tüketicilerin heveslerini sömürmek için çeşitli yöntemler geliştirdiklerini belirtiyor.

İKİ FARKLI DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ

AA'nın haberine göre, dolandırıcıların kullandığı en yaygın yöntemlerden biri, iPhone 16 için sahte indirim kampanyaları düzenlemek. Erken sipariş verme vaadiyle kullanıcılar, genellikle yüzde 40’a varan sahte indirimler sunan sahte web sitelerine yönlendiriliyor. Bu siteler, Apple’ın gerçek ürünlerine çok benzeyen bir tasarımla hazırlanıyor ve kurbanlara “en son teknolojiden ilk yararlananlar” arasında olma vaadiyle çekici bir fırsat sunuluyor. Ancak, “Sepete Ekle” veya “Satın Al” butonuna tıklayan kullanıcılar, sahte bir fatura ile karşılaşıyor ve ödemelerini gerçekleştirdiklerinde hem paralarından oluyorlar hem de kişisel bilgilerini dolandırıcılara kaptırıyorlar.

Bu sahte siteler, ayrıca kullanıcılara kaybolan veya çalınan cihazlarını bildirme, cihazlarını bulma ve onarım hizmetlerine erişme gibi sahte hizmetler sunuyor. Bu hizmetlerden yararlanmak isteyen kullanıcılardan Apple Kimliği bilgilerini girmeleri isteniyor. Ancak bu bilgiler dolandırıcıların eline geçiyor ve Apple Kimliklerinin çalınmasına neden oluyor. Kaspersky uzmanları, bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı resmi kanallardan sapmamak gerektiğini vurguluyor.

UZMANLARDAN GÜVENLİK UYARILARI

Kaspersky uzmanları, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı korunmak için birkaç önemli adımı öne çıkarıyor. İlk olarak, gerçek olamayacak kadar iyi görünen fırsatlara şüpheyle yaklaşılması gerektiği belirtiliyor. Kullanıcıların, alışveriş yapmadan önce ziyaret ettikleri web sitelerinin URL’lerini dikkatle kontrol etmeleri ve güvenilir olmayan sitelerden uzak durmaları önemle vurgulanıyor. Ayrıca, e-posta yoluyla gelen bağlantılara tıklamadan önce iki kez düşünmek, kişisel bilgileri paylaşmadan önce her zaman sitenin adresini doğrulamak, ve İki Faktörlü Kimlik Doğrulama (2FA) sistemini etkinleştirmek gibi basit ama etkili güvenlik önlemleri öneriliyor.

Güvenlik Uzmanı Olga Svistunova, iPhone 16 gibi popüler teknolojik ürünlerin lansman dönemlerinde siber suçluların fırsat kolladığını belirterek, tüketicileri uyarıyor. Svistunova, “Siber suçlular heyecanı istismar etmekte hızlı davranıyor, bu nedenle tüketicilerin tam da böyle zamanlarda daha dikkatli olması gerekiyor. Alışveriş yaparken resmi kanalları takip edin, gerçek olamayacak kadar iyi görünen fırsatlara şüpheyle yaklaşın ve herhangi bir kişisel bilgi paylaşmadan önce her zaman girdiğiniz sitelerin adreslerini doğrulayın. Dolandırıcılar, bir an önce yeni ürüne sahip olmak isteyen hevesli tüketicilerin gardını düşürmesine güveniyor. Bu nedenle dikkatli olmak çok önemli” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN