Milli basketbolcu Alperen Şengün'den rekor anlaşma

Milli basketbolcu Alperen Şengün'den rekor anlaşma

NBA'de Houston Rockets forması giyen 22 yaşındaki milli basketbolcu Alperen Şengün, 5 yıllık ve 185 milyon dolarlık bir sözleşme uzatmasına imza atarak, Türk spor tarihinde en fazla kazanan sporcu unvanını elde etti. NBA’in açıklamasına göre sözleşmenin son yılı oyuncu opsiyonlu olacak.

Houston Rockets forması giyen 22 yaşındaki milli basketbolcu Alperen Şengün, Türk spor tarihinde önemli bir başarıya imza attı.

NBA ekibi Houston Rockets ile 5 yıllık yeni bir sözleşmeye imza atan Şengün, bu anlaşma sayesinde 185 milyon dolar kazanacak.

Bu rekor anlaşma ile Alperen Şengün, Türk spor tarihinde en fazla kazanan sporcu unvanını elde etti.

Konuyla ilgili NBA’in internet sitesinde yapılan açıklamada, “Şengün, son sezonu oyuncu opsiyonlu 185 milyon dolarlık 5 yıllık sözleşme uzatma anlaşmasına vardı” ifadelerine yer verildi.

Houston Rockets formasıyla geçtiğimiz sezon oldukça başarılı bir performans sergileyen genç yıldız, 21.1 sayı, 9.3 ribaund, 5.0 asist ve 1.2 top çalma ortalamalarıyla dikkat çekmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN