Açık Öğretim Liselerinde okuyanlara kötü haber! Bu notu almayan geçemeyecek: Yeni yönetmelikle değişti

Açık Öğretim Liselerinde okuyanlara kötü haber! Bu notu almayan geçemeyecek: Yeni yönetmelikle değişti

Açık Öğretim Liselerinde okuyan öğrenciler bu haberle yıkıldı. Artık bu notu alamayan Sınavdan geçmiş sayılmayacak. Yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim kurumlarını kapsayan yeni yönetmeliği açıkladı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan yönetmelik doğrultusunda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişi ile ilgili usul ve esasları kapsayan Millî Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı.

AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme doğrultusunda Örgün eğitimine uyumlu bir şekilde açık öğretim ortaokulu ve Açık Öğretim liselerinde tüm dersleri geçme notu 45'ten 50'ye yükseltildi. Ortaokullarda Türkçe dersinde ise geçme notu 70 olarak belirlendi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Açık öğretime geçiş şartları değişti

Düzenleme ile birlikte Açık Öğretim Okullarına ait yönetmelik güncellenip birleştirilirken Açık Öğretim Lise, Açık Öğretim Ortaokulu, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Liselerine ilişkin çatı bir yönetmelik hazırlanmış oldu.

GEÇME PUANI YÜKSELTİLDİ

Açık öğretim ortaokulu ve Açık Öğretim liselerinde tüm derslerden geçme notu 45 ve üzeri kabul edilirken yeni düzenleme doğrultusunda Açık Öğretim Ortaokulunda Türkçe dersinden geçme notu 70 olurken diğer derslerden geçme notu 50 olarak açıklandı. Açık Öğretim Liselerinde tüm derslerden başarılı sayılması için öğrencilerin 50 ve üzeri bir puan alması gerekmektedir.

ÖĞRENCİLERDEN BELGE İSTENMEYECEK

Milli Eğitim Bakanlığı Elektronik ortamlarda verileri bulunan ve verileri Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetim Sistemine aktarabilen öğrencilerden belge isteme zorunluluğuna yönelik yeni bir düzenleme yaptı. Bu doğrultuda Açık Öğretim Liselerine kayıt yaptıracak öğrenciler e-devlet uygulaması üzerinden yeni kayıt işlemlerini kolaylıkla yapabilecek.

Açık liseye geçiş kuralları değişti: Açık liseye geçiş kaldırıldı mı? Açık liseye nasıl geçilir? İşte yeni şartlar - Kamudanhaber İnternet Sitesi

Açık Öğretim Kurumları tarafından düzenlenen elektronik sınav için basılı evrak veya diğer sınav yöntemleri ile yapılabilmesi için düzenleme yapıldı. Evrakta sahteciliğin önüne geçilmesi amacıyla öğrencilere kolaylık tanındı. Bu sayede kırtasiyecilik faaliyetleri azaltılırken hizmetlerin etkin, verimli, hızlı ve daha nitelikli bir şekilde sunulması amaçlanıyor.

“ÜCRET ALINMAZ”

Açık Öğretim okullarında kayıtlı mecburi ilköğretim çağı içerisindeki öğrencilerin örgünün temel eğitim kurumlarına geçişlerine imkan tanınırken yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinde "Bakanlıkça ücret muafiyet hakkı verilenlerden ücret alınmaz." hükmü eklendi. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin mezuniyet şartlarını taşıması durumunda sınavlara girmeden kayıt oldukları dönem sonunda mezun olabilme imkanı da sunuldu.

Açık öğretime geçiş şartları değişti

NAKİL İŞLEMLERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Mesleki açık öğretim lise ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencileri hayatı olumsuz etkileyen salgın hastalık, doğal afet gibi durumlarda kayıtlı bulunduğu alan veya dalda yüz yüze eğitim olması durumunda kontenjana bakılmaksızın nakil ve geçiş yapabilme hakkına elinde tutacak.

Ayrıca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 41. maddesinde Açık Öğretim liselerinde Örgün ortaöğretim kurumları arasında nakil geçişler geçişleriyle ilgili yapılan değişiklikler dikkate alınarak düzenleme yapıldı. Bunun yanı sıra Mesleki ve Açık Öğretim liselerinden mezun olan kişilerin teknisyenlik unvanını almaya yönelik düzenlemede yeni mevzuata eklenmiş oldu.

AÖL ( Açık Öğretim Lisesi ) sınavları ertelendi mi? Resmi açıklama var mı? - Yaşam Haberleri

TERİMLER DEĞİŞTİRİLDİ

Öğrencilik durumunu ifade etmek için kullanılan “ donuk ve silik” kavramlarının yerine “ kayıt yenilemeyen ve beklemeli öğrenci” ifadeleri kullanılacak. Açık öğretim kurumlarında iş ve işlemleri yürüten Açık Öğretim Bürolarının adı Açık Öğretim Birimleri olarak değiştirildi.

18 YAŞ ÜSTÜNE DİSİPLİN HÜKMÜ GETİRİLDİ

Okulda yüz yüze eğitim alan 18 yaş ve üzeri öğrenciler için disiplin hükümleri getirildi. 18 yaş altındaki öğrencilerin disiplin ile ilgili iş veya işlemlerinde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği uygulanacak.

AÖF sınavsız ikinci üniversite kaydı, kayıt yenileme işlemleri bugün mü? AÖF kayıtları son günü ne zaman, kayıt işlemleri nasıl yapılır? - Galeri - Yaşam

Açık öğretim kurumları yönetici, öğretmen ve diğer personelin görev, yetki ve sorumlulukları da yönetmelikle yeniden düzenlendi. Yüz yüze eğitim uygulamaları ile birlikte telafi programı ve yoğunlaştırılmış eğitim alt başlıkları yönetmeliğe eklenirken sistemin nasıl ilerleyeceğiyle açık bir şekilde ifade edildi.

Bir yıldan daha fazla süreli kamu göreviyle yurt dışında görevlendirilen kişilerin çocukları ise açık öğretim okuluna kayıt yaptırabilirken velisi ile yurt dışında ikamet ettiğim veya velisinin yurt dışında görevlendirildiğini belgelendiren öğrenciler için de yeni kayıt hakkı tanındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN