Bankaya para çekmeye gidenlere büyük şok! Boşuna gitmeyin

Bankaya para çekmeye gidenlere büyük şok! Boşuna gitmeyin

Bankaya para çekmek için giden vatandaşlara büyük şok! Boşuna gitmeyin...

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, bankaların artan operasyonel yükü ve büyük banknot ihtiyacı nedeniyle zorlandığını açıkladı. ATM’lerin para saymaktan bozulduğunu belirten Mert, şubelerdeki nakit işlemlerinin ciddi problemlere yol açtığını söyledi.

BANKALARDA PARA ÇEKME KRİZİ!

Bankalar konoravirüs nedeniyle ATM'lerden para çekme limitini artırdı - Ekonomi Haberleri

Türkiye’de büyük banknot ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bloomberg'e konuşan Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, bankaların bu süreçte ciddi operasyonel yük altında olduğunu vurguladı. Mert, “Şubelerde artan nakit işlem yükü nedeniyle müşterileri ATM cihazlarına yönlendirmek zorunda kalıyoruz. Ancak ATM cihazları para saymaktan bozulmaya başladı” ifadelerini kullandı. Bu durum, büyük nakit işlemlerinde hem bankalar hem de müşteriler için sorun yaratıyor.

YENİ BANKNOT İHTİYACI

BES'ten para çekecekler dikkat! - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Mert, yeni büyük banknotlar çıkartılmadıkça bu problemlerin süreceğini belirtti. Özellikle ev alım satımı gibi yüksek miktarda nakit işlemlerinde, birden fazla cihazla gün boyunca para saymak zorunda kaldıklarını söyledi. Mert, "Kısa vadede bu sorunun çözülmesi gerektiğinin farkındayız, ancak yasal düzenlemeler ve sürecin uzunluğu nedeniyle hemen çözüm üretilemiyor" diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN