4 yufkanız varsa akşama yemek düşünmeyin! Çıtır çıtır tavuklu siron tarifi: Evdekiler sürekli isteyecek

4 yufkanız varsa akşama yemek düşünmeyin! Çıtır çıtır tavuklu siron tarifi: Evdekiler sürekli isteyecek

Karadeniz mutfağı, zengin ve farklı tatlarıyla Türkiye’nin her köşesinde kendine hayran bırakıyor. Bunlardan biri de tavuklu siron, hem besleyici hem de lezzetli bir yemek olarak sofralarımızı şenlendiriyor. Peki, bu geleneksel lezzet nasıl hazırlanıyor? İşte adım adım tavuklu siron tarifi.

Karadeniz mutfağının birbirinden lezzetli ve özgün yemekleri arasında, Tavuklu Siron’un ayrı bir yeri var. Hem doyurucu hem de nefis bir lezzet olan bu yemek, özellikle soğuk kış günlerinde sofralarımızı ısıtan, tarih kokan bir lezzet. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan sironun tavuk ile buluştuğu bu tarif, Karadeniz mutfağının zenginliğini en iyi şekilde yansıtıyor.

MALZEMELER

4 adet yufka

2,5 su bardağı tavuk suyu

Sosu için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 su bardağı tavuk suyu

Yoğurtlu sos için;

1,5 su bardağı yoğurt

1 diş sarımsak

tavuklu-siron.webp

YAPILIŞI

  • Yufkamızdan bir tanesini alalım, tezgaha sererek rulo şeklinde, ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde saralım. Hazırladığımız ruloyu 2 eşit parçaya keselim. Diğer yufkalarımızı da aynı hazırlayalım.
  • Ardından yufkaları 2-3 parmak kalınlığında parçalara bölelim.
  • Yufkalarımızı uygun bir tepsi ya da fırın kabına güzel bir şekilde dizelim, önceden ısıtılmış 180°C fırında kızartalım.
  • Sosu için ocağa aldığımız uygun bir tavanın içerisine sıvı yağı alalım, üzerine salçayı ilave edelim ve karıştıralım.
  • Karabiber ve tavuk suyunu da ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Ben butları haşladığım suyu kullandım. Haşlayacağınız suya tuz ilave etmeyi unutmayın.
  • Fırından aldığımız yufkalarımızın üzerine tavuk suyunu, her yerine gelecek şekilde gezdirelim ve 10 dakika daha fırına verelim.
  • Fırından aldığımız yufkaları uygun bir tabağa alalım, içerisine sarımsak eklediğimiz çırpılmış yoğurdu üzerine gezdirelim. Yoğurdun tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Salçalı sosu da yoğurdun üzerine ekleyelim.
  • Haşlayıp didiklediğimiz tavuk butunu da ekleyelim ve kıyılmış maydanoz serpiştirerek tavuklu sironumuzu servis edelim.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN