Kilosunu 120 liradan satıyorlar: Hasadı başladı, Hataylıların yüzü gülecek

Kilosunu 120 liradan satıyorlar: Hasadı başladı, Hataylıların yüzü gülecek

Hatay’ın Samandağ ilçesinde, 45 bin dekarlık geniş bir alana yayılan ve 200-250 yıllık ağaçlarda yetişen halhalı zeytinlerin hasadı başladı. Diğer zeytin türlerinden farklı olarak daha küçük meyvelere ve küçük çekirdekli, etli bir yapıya sahip olan bu zeytinler, yüksek yağ oranlarıyla dikkat çekiyor. Hem sofralık hem de yağlık olarak tercih edilen halhalı zeytinlerin bu yılki rekoltesinin 20 bin ton civarında olması bekleniyor.

Kasım ayına kadar devam etmesi öngörülen hasat dönemi, sofraların vazgeçilmezi haline gelen halhalı zeytinler için yoğun bir çalışma dönemi anlamına geliyor. Yurt dışına da ihraç edilen bu zeytinler, dalından 120 liraya kadar alıcı bulabiliyor.

‘Fiyatlardan Memnunuz’

Yoğunoluk Mahallesi’ndeki verimli topraklarda halhalı zeytin hasadı yapan 35 yaşındaki üretici Mustafa Küçük, sabahın erken saatlerinde başladıkları hasat sürecini anlattı. “Zeytin ağaçlarımız yaklaşık 250 yıllık ve bu yılki hasadımıza başladık. Yüksek verim bekliyoruz,” diyen Küçük, halhalı zeytinin hem sofralık tüketim hem de yağ üretimi için tercih edildiğini belirtti. “Şu anda zeytinlerimiz kilosu 100 ile 120 lira arasında alıcı buluyor. Zahmetli bir iş olmasına rağmen hem verimden hem de fiyattan memnunuz,” diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN