Perinçek'ten Bahçeli'nin "Öcalan" çağrısına tepki: Erdoğan ve AK Parti bu önerilere ortak olmaz

Perinçek'ten Bahçeli'nin "Öcalan" çağrısına tepki: Erdoğan ve AK Parti bu önerilere ortak olmaz

Vatan Partisi Lideri Perinçek, MHP Lideri Bahçeli'nin çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada Öcalan'a çağrı yaparak "Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin" sözlerine yanıt verdi. Perinçek, "Bu önerilere ne Cumhurbaşkanı, ne AK Parti, ne de herhangi bir milliyetçi ortak olur." dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'teki parti grup toplantısında çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada Öcalan'a çağrı yaparak "Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin" ifadelerinin ardından açıklama yaptı. Perinçek, "Bahçeli'nin konuşması hakkında ancak pervasızlık saptaması yapabiliyoruz. Bu hangi kanun, hangi devlet? Ancak ABD ve İsrail kanunları olabilir. Bu önerilere ne Cumhurbaşkanı, ne AK Parti, ne de herhangi bir milliyetçi ortak olur" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Bugün kitabın ortasından hiçbir yoruma ihtiyaç bırakmayacak nitelikte konuşacağım" diyerek, PKK lideri Abdullah Öcalan'a çağrı yaptı ve "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiği, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığını gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı’dan DEM‘e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız. Vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız" ifadelerini kullandı. Bahçeli'nin sözleri siyaset kulislerini hareketlendirirken, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Bu önerilere ne Cumhurbaşkanı, ne AK Parti, ne de herhangi bir milliyetçi ortak olur" açıklamasında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN