Fenerbahçe'nin tarihi kongresinde ilk günün kazananı Ali Koç

Fenerbahçe'nin tarihi kongresinde ilk günün kazananı Ali Koç

Fenerbahçe Spor Kulübünün olağan seçimli genel kurulu, Ülker Stadı'nda gerilim dolu atmosferde başladı. Kongre divan başkanlığına Vefa Küçük'ün seçilmesiyle Aziz Yıldırım stadyumu terk etti. Mevcut başkan Ali Koç ise aldığı destekle birlikte ilk günün kazananı oldu.

Fenerbahçe Spor Kulübünün olağan seçimli genel kurulu, Ülker Stadı'nda gerilim dolu atmosferde başladı. Kongre divan başkanlığına Vefa Küçük'ün seçilmesiyle Aziz Yıldırım stadyumu terk etti. Mevcut başkan Ali Koç ise aldığı destekle birlikte ilk günün kazananı oldu.

Fenerbahçe Kulübünün olağan seçimli genel kurulu olaylı başladı. Aziz Yıldırım ve Ali Koç 6 yıl sonra yeniden karşı karşıya geldi.

AZİZ YILDIRIM KONGREYİ TERK ETTİ

Başkan adaylarından Ali Koç ve yönetim listesinde yer alan isimler kongre divan başkanlığı için Vefa Küçük ismini önerirken, diğer başkan adayı Aziz Yıldırım ve yönetim listesindeki isimler, aynı zamanda Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu'nu önerdi.

Kongre başkanlığına Vefa Küçük'ün seçilmesinin ardından Aziz Yıldırım, Divan Başkanlığı seçimini gayri demokratik bulduğunu belirterek, "Burada Fenerbahçe’ye yakışır bir kongre olmasını istiyoruz ancak yapılan seçim gayri demokratik bir seçimdir. Ben buradan ayrılıyorum. Yarın oy atmaya geleceğim'' diyerek stattan ayrıldı.

AZİZ YILDIRIM BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Resim

Kongre divan başkanlığına Vefa Küçük'ün seçilmesinin ardından stadyumu terk eden Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, basın toplantısı düzenledi. 50 milyon dolarlık teminat mektubu vaadinde bulunan Aziz Yıldırım oldukça önemli açıklamalara imza attı. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

"Divan başkanlığı seçiminin nasıl oldu bittiye getirildiğini hepiniz gördünüz. Delegelerin tepkisi oldukça ve bunlar büyüdükçe ortalık gerildi. Yer yer kavgalar çıktı. Kongre üyesi olmayan taraftarlar da içeri alınmıştır. Görevli adı altında da içeri insanlar alınmıştır."

"Kürsüye giderek bu yanlışa bir çözüm bulmalarını istedim. Amacım bir sükunet ortamı yaratmıştı. Ali beye yöneldim, elini sıktım. Divan kurulunun üslubunun kavgaya yol açacağını ifade ettim, 'Böyle giderse kavga çıkacak' dedim. Ali bey de 'Gerekirse kavga edelim' dedi."

"Holdinglerin takımı Fenerbahçe mi yoksa halkın takımı Fenerbahçe mi? Yarın bunu oylayacağız."

"Ben ne diyorum, '1 sene şampiyon olamazsak kongre yaparım' diyorum. Bir sürprizim vardı. Divan kuruluna 50 milyon dolar teminat mektubu verecektim. 'Bu sene şampiyon yapamazsam bu parayı hibe ediyorum' diyecektim. Orada söyleyemedim, bakın burada size söyledim."

AZİZ YILDIRIM'DAN ALİ KOÇ'A: ''ŞIMARIK ÇOCUK''

Resim

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım'ın kongreden ayrılmasa yapacağı konuşma da medyayla paylaşıldı. Aziz Yıldırım ve ekibinin paylaştığı yazılı metinde şu ifadeler yer aldı:

''Ali Bey maalesef okulda sürekli dayak yiyip, eve gelince her şeyi kırıp döken, şımarık bir çocuk gibi davranıyor.''

''Ali Bey, iş insanı olarak Fenerbahçe’ye güç verdiğini zannediyor ve Fenerbahçe’ye yukarıdan bakıyor. Oysa, herkes bilmelidir ki Fenerbahçe’nin gücü, iş insanı Ali Koç’un gücünden çok daha büyüktür… Ve bu güç Fenerbahçe’yi engelleyecek tüm engelleri aşacak, ezip geçecek kudrettedir.''

''Fenerbahçe’yi bu yıl mutlaka şampiyon yapacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. İkinci yılın sonunda bir Avrupa kupası alacağız. Üçüncü yılın sonunda ise Şampiyonlar Ligi’nde final oynayacak bir yapıyı kurmuş olacağız.''

ALİ KOÇ'TAN AZİZ YILDIRIM'A: ''ÇİVİ ÇAKACAK KULÜP BIRAKMADINIZ''

Resim

Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, kongrede söz aldı. Aziz Yıldırım'ın stadyumu terk etmesini eleştiren Ali Koç, kongre üyelerine yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

"1 çivi çakmadınız diyorsunuz, çivi çakacak kulüp mü bıraktınız. Uçan kuşa borç vardı. Obradovic ile ilk toplantıda yeni sezonu planlayalım derken, 'Şu EuroLeague'e borcu ödeyelim, Final Four biletleri parasını vermemişiz, senden başka bir şey istemiyorum' dedi. Siz ve akıllı arkadaşlarınız ya sizi yanlış yönlendiriyorlar ya da gelişmelerden haberdar değiller. Hocamız, eminim bu stadyumdaki herkes pazar günü maça çıkmak isterdi. Yalnız, bütün kaynakları hocaya vermedik. Sevgili Acun'un dediği gibi çok iyi olan bir takımın üstüne iyi transferler monte edip önümüzdeki sene bambaşka mutluluklar, bir ve bütün Fenerbahçe'yi yaratacağız."

Resim

Ali Koç, konuşmasında şampiyonluk sözü vermediğini fakat kuracakları kadroyla birlikte önemli başarıların altına imza atacaklarını belirtti:

"Sadece güvenmenizi istiyorum. Güvenmemeniz için çok sebep olabilir, onun için çok mahcubum, çok mahcubuz. Bu öyle bir mahcubiyet ki 3 sene sonra ifade ettiğim hayallerimin de fitilini ateşleyen bir mahcubiyet. 'İyi ki Ali Başkan ile devam ettik' dedirteceğim size! Bana karşı olumsuz düşünce içinde olan, Sayın Aziz Yıldırım'ı destekleyen, kararsız olup hiçbirimizi istemeyen, hepinize borcum var. Hiçbir kırgınlığım da yok inanın. Tek kırgınlığım Çubuklu formayı giyen çocuklara yapılan haksız tezahüratlar. Biz bu işi kafaya taktık. Cam tavanı kıracağız. Zincirleri kırıp ulusal ve uluslararası başarılar kazanacağız!"

Resim

Ali Koç, yaptığı konuşmayı 'birlik' mesajıyla sonlandırdı. Tüm kongre üyelerini yarın yapılacak seçime davet eden Koç, ''Bu camia birbiriyle uğraşmaktan yoruldu, hep rakipler sevindi. Sen ben değil Fenerbahçe için birleşme zamanı. Yaşa Fenerbahçe! En büyük Fenerbahçe! İyi ki Fenerbahçe! Pazartesi yeni bir yolculuğa hep beraber çıkıyoruz. Hazırlanın" ifadelerini kullandı.

İLK GÜNÜN KAZANANI ALİ KOÇ

Fenerbahçe'de oldukça gergin atmosferde başlayan seçim sürecinin ilk gününde kazanan Ali Koç oldu. Sarı-Lacivertli taraftarların önemli bir bölümü, Ali Koç ve yönetim kurulunun bugün yaşananların ardından yeniden seçilmesini istiyor. Söz konusu taraftarlar, Aziz Yıldırım'ın kongreden ayrılmasını olumlu karşılaşmadı. Aziz Yıldırım, yarın yapılacak seçimin ilk saatlerinde Ülker Stadyumu'na geleceğini ve gelişmeleri yakından takip edeceğini de kamuoyuna bildirdi.

Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu, mali ve idari yönden ibra edilerek arkasına büyük bir destek aldı.

Fenerbahçe başkanlık seçimlerinin ilk günü:

https://www.karar.com/spor-haberleri/fenerbahce-kongresi-olayli-basladi-1869475

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN