Fenerbahçe'den hazineye '3 Temmuz' davası: Tazminat talebi 2 milyar liraya yakın

Fenerbahçe'den hazineye '3 Temmuz' davası: Tazminat talebi 2 milyar liraya yakın

Fenerbahçe Spor Kulübü, 3 Temmuz 2011'deki şike soruşturmasında yaşadığı kayıplar için devlet hazinesine 1 milyar 856 milyon TL tazminat davası açtı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, 3 Temmuz 2011'deki şike soruşturmasında yaşadığı maddi ve manevi kayıplar için devlet hazinesine tazminat davası açtı. Kulüp avukatları tarafından Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dava dilekçesinde, manevi kayıplar için 100 milyon TL, maddi kayıplar için ise 50 milyon Euro (yaklaşık 1 milyar 756 milyon TL) olmak üzere toplamda 1 milyar 856 milyon TL tazminat talep edildi. Fenerbahçe ayrıca mahkemeden itibarının iadesini de talep etti.

3 TEMMUZ SÜRECİ AYRINTILI OLARAK ANLATILDI

Dava dilekçesinde, Fenerbahçe'nin en köklü futbol kulüplerinden biri olduğuna, hem ülkede hem de yurt dışında 25 milyondan fazla taraftarı bulunduğuna vurgu yapıldı. Kulübün 100 yılı aşkın süredir Türk sporuna büyük hizmetler sunduğu belirtildi. Dilekçede, 3 Temmuz süreci ayrıntılı olarak anlatılarak, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2011 yılında çeşitli tarihlerde ligde oynanan maçlar bakımından Fenerbahçe ile bağlantılı kişilerce şike ya da teşvik primi faaliyetlerinde bulunulduğunun iddia edildiği ifade edildi.

Dilekçede, "Bu dönemde büyük maddi ve manevi kayıplar yaşanmış, iki farklı dönemde hak kazanmasına rağmen Avrupa kupalarına katılamayarak telafisi imkânsız zararlara uğramıştır" denildi. Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre, 2011'de dava açıldığı ve 2012'de Fenerbahçeli yöneticilere hapis cezası verildiği anlatıldı. "Bu dönemde Fenerbahçe tarafından 3 Temmuz sürecinin bir kumpastan ibaret olduğu, Fenerbahçe'ye operasyon yapıldığı, verilen kararların haksız ve hukuka aykırı olduğu çokça kez dile getirilmiş olmasına rağmen idare ve mahkemelerce bu açıklamalar dikkate alınmamıştır" ifadelerine yer verildi.

FENERBAHÇE, MAHKEMEDEN İTİBARININ İADESİNİ DE TALEP ETTİ

Dilekçede, sürecin bir kumpastan ibaret olduğunun mahkeme kararıyla da anlaşıldığı belirtilerek, "Fenerbahçe aklanmış olsa da şike kumpasından dolayı büyük yara almış, marka değeri telafisi güç derecede zarar görmüş, sporcular kaybedilmiş, finansal açıdan büyük kayıplar yaşanmıştır" denildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü, devlet hazinesine açtığı davada 100 milyon TL manevi, 50 milyon Euro maddi olmak üzere toplamda yaklaşık 1 milyar 856 milyon TL tazminat talep etti. Kulüp, euronun 3 Temmuz 2011 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle ödeme tarihindeki kur üzerinden hesaplanarak TL karşılığını istedi. Ayrıca, TL olarak talep edilen tazminatın da yasal faiziyle verilmesini istedi. Fenerbahçe, mahkemeden itibarının iadesini de talep etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN