İstanbul'u yine sağanak vurdu! Göle dönen caddelerde araçlar sular altına kaldı

İstanbul’da akşam saatlerine doğru şiddetli yağış etkili olmaya başladı. Şiddetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde yollar göle döndü. Kentte trafik yoğunluğu iki katına yükselirken bazı seferler de iptal edildi. İşte tüm detaylar...

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren hafif şekilde aralıklarla devam eden yağış, bazı bölgelerde etkisini artırdı. Küçükçekmece ve Başakşehir'de aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle araçlar suya gömüldü.

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte etkili olan kuvvetli yağışın sabaha kadar devam edeceğinin tahmin edildiğini belirterek, "Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız." uyarısını yaptı.

yeni-proje-2-004.jpg

Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili İstanbullular, ilimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız." ifadelerini kullandı.

AFAD'ın, vatandaşların telefonlarına gönderdiği kısa mesajda da "Meteorolojiye göre, İstanbul'da kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır" uyarısında bulunuldu.

yeni-proje-19.jpg

İSTANBUL'DA TRAFİK FELÇ!

İstanbul'da yağışlı havanın etkisiyle birlikte ana arterlerde trafik yoğunluğu oluştu. İBB verilerine göre trafik yoğunluğu Avrupa yakasında yüzde 80, Anadolu yakasında ise yüzde 62'ye ulaştı.

TRAMVAY VE TELEFERİK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul'da hava muhalefeti nedeniyle Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'nın bazı istasyonlarında sefer iptali yapılırken, Maçka-Taşkışla ve Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatları işletmeye kapatıldı.

yeni-proje-1-006.jpg

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatlarımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda yoğun yağış nedeniyle seferlerimiz Eminönü-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN