Saksafonun dev ismi İstanbul’da

Saksafonun dev ismi İstanbul’da

İstanbul Caz Festivali bu hafta sona eriyor. Festival 16 Temmuz’da yaşayan en büyük saksofonculardan Joshua Redman’ı ağırlayacak. 18 Temmuz’daki +1’li Gece Gezmesi kapanış etkinliğinde ise Kadıköy’de 4 mekânda 10 konser izlenebilecek.

Konserde Amerikan caz sahnesinin dünyaca ünlü saksofoncusu Joshua Redman’a vokalde Gabrielle Cavassa eşlik edecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen İstanbul Caz Festivali sona eriyor. Festivalin kapanış haftasında Esma Sultan Yalısı’nda 16 Temmuz akşamı, yaşayan en büyük saksofonculardan Joshua Redman ağırlanacak. Konserde Redman’ın zamansız ve yenilikçi müziği, Gabrielle Cavassa’nın samimi ve kırılgan sesiyle buluşacak.17 Temmuz akşamı ise festivalin yeni etkinliklerinden Pera’da bir Caz Akşamı ile İstanbul’un yüzlerce yıllık kalbi Pera’da Kristjan Randalu Absence Trio, Can Çankaya Trio ve Dilek Sert Erdoğan ile caz dolu bir akşam yaşanacak.

18 Temmuz’taki geleneksel +1’li Gece Gezmesi kapanış etkinliğinde ise Kadıköy’de 4 mekânda 10 konser izlenebilecek. Bas ağırlıklı groove’larıyla Baby Berserk; Avrupa pop, caz ve klasik müzik türleri arasından çekip çıkardığı kendine has pop’uyla Thomas Azier, dünyanın dört bir yanından topladıkları hikâyeleri saykedelik folk ve caz rock’la buluşturan Gevende, saykedelik, rock, caz ve lirikten harmanlanan, Anadolu ile yoğrulan müziğiyle Korhan Futacı; kıtalararası müziğiyle tanınan Coşku Turhan, indie rock grubu Eve Dönüş Yok; gitar tellerinden yükselen asi tınıları ile tanınan Yangın; feminizmde müzikal bir cephe açan Min Taka; synthwave’den post-punk’a uzanan Brek ile Anadolu’nun geleneksel seslerine kattıkları özgün yorumla Telli Davul müzikseverlerle buluşacak. Son konserlerin biletleri Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ile İKSV Passo gişesinden alınabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN