Beyoğlu’nda Avrupa Miras günleri başladı

Beyoğlu’nda Avrupa Miras günleri başladı

Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği Avrupa Miras Günleri kapsamında, tarih meraklılarına özel bir etkinlik düzenleniyor. Ünlü tarihçi yazar İlber Ortaylı, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası 6. dairenin ilginç hikayesini ve unutulmaz anılarını katılımcılarla paylaşacak. Ortaylı'nın anlatımıyla Beyoğlu'nun zengin kültürel mirası bir kez daha hayat bulacak.

Beyoğlu Belediyesi, "Rotalar, Ağlar ve Bağlantıların Mirası" temasıyla düzenlediği Avrupa Miras Günleri'nde, ilçenin kültürel zenginliğini gözler önüne serecek. 80'e yakın ücretsiz etkinlikle Beyoğlu'nun tarihi dokusu, sanatı ve kültürü yeniden keşfedilecek. Etkinliklerin en dikkat çeken isimlerinden biri olan İlber Ortaylı, 8 Eylül'de Pelin Batu moderatörlüğünde düzenlenecek söyleşide, Beyoğlu Belediye Binası'nın 6. Dairesi'nin geçmişini ve önemini anlatacak.

6-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Beyoğlu’nun kültürel mirasını keşfetme turunda; rehberli ve rotalı turlar, söyleşiler, sergiler, konserler ve atölyeler başta olmak üzere 80’e yakın ücretsiz etkinlikle Beyoğlu mirasının bugüne kadar bilinmeyen yönleri gün yüzüne çıkartılacak.

İLBER ORTAYLI İLE 6. DAİRE’NİN TARİHİNE YOLCULUK

Beyoğlu Avrupa Miras Günleri etkinlikleri kapsamında 8 Eylül Pazar günü saat 17.00’de Pelin Batu moderatörlüğünde söyleşi düzenlenecek. Söyleşi de tarihçi İlber Ortaylı, Beyoğlu Belediye Binası’nın meydana açılan merdivenlerin sahanlığında 6. Daire’nin hikâyesini ve belleğini anlatacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN