Kafede kanlı son! 'Helalleşmek için gitti, abisiyle birlikte öldürüldü'

Kafede kanlı son! 'Helalleşmek için gitti, abisiyle birlikte öldürüldü'

Kocaeli'de bir kafede abi ve kardeşin öldüğü silahlı kavgaya ilişkin hayatı kaybedenlerin yakınları konuştu. Hamit Akın, yeğeni Hasan Akın'ın 14 yıldır saldırıya uğradığı kafede çalıştığını ifade ederek "Akşam gidip patronumla helalleşeceğim. Hayırlısıyla da askere gideceğim" dediğini anlatarak yeğenlerinin darp edildikten sonra çapraz ateşle katledildiğini söyledi.

Olay, 6 Eylül'de İzmit'teki Sekapark'ta bulunan kafede meydana geldi. İddiaya göre, kafenin eski çalışanı Hasan Akın ve ağabeyi Ahmet Akın ile işletme sahipleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Hasan Akın (27) ve Ahmet Akın (30) silahla vurularak yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Hasan Akın olay günü, ağabey Ahmet Akın ise 7 Eylül'de hayatını kaybetti. Aralarında işletme sahiplerinin de olduğu toplam 13 şüpheliyi gözaltına alındı. İfadeleri alınan şüphelilerden 11'i serbest bırakılırken, Furkan G. ile Oğuzhan S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'ASKERE GİDECEKTİ...'

Hamit Akın, yeğeni Hasan Akın'ın 14 yıldır saldırıya uğradığı kafede çalıştığını ifade ederek "Akşam gidip patronumla helalleşeceğim. Hayırlısıyla da askere gideceğim" dediğini anlatarak yeğenlerinin darp edildikten sonra çapraz ateşle katledildiğini söyledi.

Akın "Benim yeğenlerim yedişer sekizer kez sırtlarından vurulmuş. Duyduğumuz söylemlerle bu iş örtbas edilmeye çalışılıyor. ‘Bunların ensesi kalın' gibi şeyler söyleniyor, bunlara inanmak istemiyoruz. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

'BİR İKİ KİŞİ YÜZÜNDEN OLAY TEKRAR ALEVLENMİŞ'

Ahmet'in darp edildiğini, cenazesinin bakılamayacak durumda olduğunu dile getiren Akın, "Yeğenlerim önce dövülüp sonra da katledildi. Olay nasıl gerçekleşti, neden gerçekleşti, nasıl bir restleşme oldu bilmiyoruz. Bu işte işi gaza getiren bir iki kişi yüzünden olay tekrar alevlenip, silahlar çekilip, patladıktan sonra ortalık karışmış. Çapraz ateşle yeğenlerimiz sırtlarından vuruldu. Patron; Hasan'a, ‘Ben sana 300 bin lira vereyim. Nargile bölümünü bana geri devret' demiş. Hasan da, ‘Tamam ben ayrılayım. Söz verdiğin 3 aylık kirayı bana ver' demiş. Bu sefer patron iş yerini devretmesi için söz verdiği parayı vermemiş, ters tepki almış. Fakat aralarını birisi düzeltmiş. Para meselesi kapanmış, helalleşmişler.

Patronun oğlu ile bu anlaşma sağlanmış. Hasan patronu ile de helalleşmek isterken bu olaylar yaşandı, çocuklarımız bir daha geri dönmedi. Hasan, işletme sahibinin yeğenine, ‘Benim patronum ile aramdaki ilişkiye niye giriyorsun?' demiş. Hasan ayağa kalkınca patronun yeğeni silahına davranmış ve ateş etmiş. Ardından patronun oğlu da ateş etmeye başlamış. Yeğenlerim 2 ateşin arasında kaldı. Helalleşmek için gitti, abisiyle birlikte öldürüldü. Çok üzgünüz, inşallah adalet yerini bulacaktır" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN