Eğitim-İş üyeleri MEB'in önünde: 'Rezaletin sorumlusu Bakan Tekin'

Eğitim-İş üyeleri MEB'in önünde: 'Rezaletin sorumlusu Bakan Tekin'

Okullardaki temizlik sorununa ve personel eksikliğine dikkat çekmek isteyen Eğitim-İş, Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Sendika Başkanı Kamer Özbay, “Bu rezaletin sorumlusu sizsiniz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin.” dedi. Eğitim-İş, Bakan Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeni eğitim-öğretim yılı 9 Eylül’de başladı. Öğrenciler sınıflarına kavuştu ancak okullardaki hijyen sorunları ve personel eksikliği velileri ve eğitimcileri endişelendirdi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), temizlik ve güvenlik personeli eksikleri başta olmak üzere okullardaki sorunlara dikkat çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem yaptı. Eğitim-İş Genel Başkanı Kamer Özbay, "Okullarda gerekli hijyenin sağlanması, temizlik sorunlarının giderilmesi, işgücü uyum protokolünün iptal edilmesi, temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının kalıcı kadrolu personelle sağlanmasına" ilişkin taleplerini sıraladı. Özbay, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

İŞKUR’un “İşgücü Uyum Programı” kapsamında okullarda ilk ay haftada 5 gün, devamında haftada 3 günle sınırlı olmak üzere personel görevlendirilecek. Uygulama, sınırlı günlerde çalışan personelin kalıcı kadrolu personel kadar etkili olamayacağı gerekçesiyle eğitim çevrelerince eleştiriliyor.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kamer Özbay, okullardaki temizlik personeli eksiği nedeniyle temizlik işlerini öğretmenlerin ve öğrencilerin yaptığını söyledi. Sendika üyeleri, hijyen sorunlarının gösterildiği görselleri, faraş ve çöp poşetleriyle birlikte Bakanlığın önüne bıraktı.

‘EĞİTİME AYRILMAYAN BÜTÇE NEDENİYLE REZALET YAŞANIYOR’

Eğitim İş Genel Başkanı Özbay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Eğitimde yarattığınız tahribatın her birinin hesabını soracağız. Bu tablonun sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Bugün okullarda öğretmenler ellerinde süpürgeyle, faraşla, öğrencileriyle birlikte okullarını temizlemeye çalışıyor. Okullara, eğitime ayrılmayan bütçe sebebiyle eğitim ortamında rezalet yaşanıyor. Bu rezaletin sorumlusu en başta sizsiniz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin. Bu kötü tablonun sorumlusu AKP iktidarıdır.

‘OKULLAR KADERİNE TERK EDİLDİ’

Eğitim-İş olarak, okullarda gerekli hijyenin sağlanması, temizlik sorunlarının giderilmesi, okulların daha güvenli olması, işgücü uyum protokolünün iptal edilmesi, temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının kalıcı kadrolu personelle sağlanması için eğitim emekçileri, demokratik kitle örgütleri ve velilerimizle birlikte tüm Türkiye'de alanlardayız. Okullar tam anlamıyla kaderine terk edilmiş durumda.

‘SAĞLIKLI EĞİTİM, GÜVENLİ OKUL İSTİYORUZ’

Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulunduk. Sağlıklı eğitim, güvenli okul istiyoruz. Savaşlarda bile hedef alınmayan, dünyanın en güvenilir binaları olması gereken devlet okullarının pisliğe ve dış tehditlere terk edilmesini kabul etmiyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN