2 ile turuncu, 3 ile sarı kodlu uyarı! AFAD SMS yollayarak herkesi uyardı: Ani sel baskınına karşı dikkatli olun

2 ile turuncu, 3 ile sarı kodlu uyarı! AFAD SMS yollayarak herkesi uyardı: Ani sel baskınına karşı dikkatli olun

Meteorolojinin verilerinin ardından AFAD peş peşe uyarılarda bulundu. 2 il için turuncu, 3 il için ise sarı kodlu uyarı verildi. Beklenen kuvvetli yağışlara karşı AFAD SMS yollayarak herkesi uyardı...

Meteorolojinin verilerinin ardından AFAD o iller için yeni bir uyarı yayınladı. Sıcak havalar yerini yağışlı havalara bırakırken sarı ve turuncu kodlu uyarılar verilmeye başlandı.

2 İLE SARI, 3 İLE TURUNCU KODLU UYARI VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye’nin kuzeydoğu kesimlerinde etkili olacak kuvvetli yağışlara ilişkin kritik bir uyarı geldi. AFAD, ani sel ve su baskını riskine karşı vatandaşları SMS yoluyla bilgilendirirken, Meteoroloji 2 il için turuncu, 3 il için ise sarı kodlu yağış uyarısı yayınladı.

Artvin ve Rize illerinde turuncu kodla yapılan uyarıya göre, bu bölgelerde çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Turuncu kod, ciddi riskler taşıyan hava olaylarına işaret ederken, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalara yol açabilecek bir yağış bekleniyor. AFAD, bu illerde yaşayan vatandaşlara SMS yoluyla bilgilendirme yaptı. Özellikle su baskınlarına karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı.

Ordu, Samsun ve Trabzon illeri ise sarı kodla uyarıldı. Bu illerde de sağanak yağışların etkili olması beklenirken, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması isteniyor.

ARTVİN'DE MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Artvin'den gelen ihbarlar doğrultusunda, AFAD ekipleri bölgeye hızla müdahale etti. Şu ana kadar 96 personel ve 83 araç ile bölgede çalışmalar yürütülüyor. AFAD'in paylaşımına göre, an itibarıyla Artvin dışındaki illerde herhangi bir olumsuz durum rapor edilmedi. Ancak Meteoroloji uyarıları dikkate alarak vatandaşların tedbirli olması çağrısını yineledi.

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, heyelan, yerel dolu yağışı gibi risklere karşı uyarılarını yineleyerek şu ifadelere yer verdi: "Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN