Nazım Hikmet Ran ölümünün 61. yılında mezarı başında anıldı

Nazım Hikmet Ran ölümünün 61. yılında mezarı başında anıldı

Şair Nazım Hikmet Ran'ın vefat etmesinin 61. yılında Moskova'da düzenlenen törenle anıldı. 3 Haziran 2023 tarihinde Novodeviçi Mezarlığı'nda gerçekleştirilen anma törenine, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Rus-Türk İş İnsanları Birliği (RTİB) ve Moskova Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'ndan temsilciler ve sevenleri katıldı.

Şair Nazım Hikmet Ran, aramızdan ayrılışının 61. yılında Moskova'da düzenlenen anma törenle anıldı. 3 Haziran 2023 tarihinde Novodeviçi Mezarlığı'nda gerçekleşen törene Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Rus-Türk İş İnsanları Birliği (RTİB) ve Moskova Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ev sahipliği yaptı.

Tören, sadece rutin bir anma etkinliğinden öte, Türkiye ve Rusya arasındaki dostluk ve kültürel bağları da güçlendirmeye katkıda bulundu. Törene katılan Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç, RTİB Başkan Vekilleri Recep Haki ve Nurullah Bakır, Moskova Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Ali Galip Savaşır, Moskova Belediyesi Kuzey Bölgesi Kültür İdaresi Müdürü Aleksandra İlyina, sanatçı Zülfü Livaneli ve Serenad Bağcan ile Türk ve Rus vatandaşlarının yoğun katılımı, Nazım Hikmet'in her iki ülkede de ne kadar sevildiğini ve saygı duyulduğunu gösterdi.

161832499-60.jpg

"DEVRİMCİ, BİR DÜŞÜNÜR VE BİR VİCDAN SESİ"

Anma töreninde Nazım Hikmet'in şiirleri okundu, anısına saygı duruşunda bulunuldu ve konuşmalar yapıldı. Konuşmacılar, Nazım Hikmet'in sadece bir şair olmanın ötesinde, bir devrimci, bir düşünür ve bir vicdan sesi olduğunu vurguladılar. Aynı zamanda eserlerinin evrensel değer taşıdığını ve günümüzde de geçerliliğini koruduğunu dile getirdi.

Büyükelçi Tanju Bilgiç yaptığı konuşmada Nazım Hikmet'in sadece Türkiye değil dünyaya mal olduğunu belirterek, "Nazım yalın diliyle sıra dışı hayatında yaşadığı tecrübelerini, aşklarını, hasretlerini, hayallerini, tutkularını nesilleri aşan şekilde şiirleriyle bizlere anlatmaya hala devam ediyor" dedi. Bilgiç, Nazım'ın eserlerinde herkesin kendi hayatına dair bir şeyler bulabileceğini de ifade etti.

Törende ayrıca Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin açılışı da gerçekleşti. Merkezin açılışında emeği geçenlere Nazım'ın huzurunda teşekkür eden Bilgiç, "Nazım Hikmet vefatını takip eden bunca yıla rağmen Türkiye ve Rusya arasında bir gönül köprüsü olmaya hala devam etmektedir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN