Nepal’de sel ve heyelan: 10 ölü, 7 kayıp

Nepal’de sel ve heyelan: 10 ölü, 7 kayıp

Güney Asya ülkesi Nepal, şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarla sarsıldı. Son 24 saat içinde aralıksız yağan yağmur, birçok bölgede hayatı felç etti. Alınan bilgilere göre, doğal afetlerde en az 10 kişi hayatını kaybetti ve 7 kişi kayboldu.

Güney Asya ülkesi Nepal, şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanlarla sarsılıyor. Son 24 saattir aralıksız yağan yağmur, ülkenin birçok bölgesinde hayatı felç etti.

Polis Sözcüsü Dan Bahadur Karki'nin açıklamasına göre, en az 10 kişi hayatını kaybetti ve 7 kişi kayboldu. Heyelanlar nedeniyle 28 noktada karayolları ulaşıma kapandı. Yetkililer, temizleme çalışmalarının devam ettiğini ancak ulaşımın zor olması nedeniyle çalışmaların yavaş ilerlediğini belirtti.

Başkent Katmandu dahil olmak üzere birçok bölgede yollar ve köprüler sular altında kaldı. Katmandu Havaalanı Sözcüsü Rinji Sherpa, yoğun yağış nedeniyle iç hat uçuşlarında aksamalar yaşandığını ifade etti.

Meteoroloji uzmanları, yoğun yağışların pazar sabah saatlerine kadar sürmesi beklendiğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN