İsrail, İran'a ait sivil uçağı vurmakla tehdit etti

İsrail, İran'a ait sivil uçağı vurmakla tehdit etti

İsrail ordusunun, Lübnan'daki Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'nın kule frekanslarını hacklediği ve İran'a ait bir sivil uçağı vurmakla tehdit ettiği bildirildi. Lübnan Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir yetkili, İsrail'in havalimanının Hizbullah'a silah tedarik ettiği yönündeki iddialarını yalanladı ve Lübnan ordusunun askeri uçakların havalimanını kullanabilmesi için tek yetkili olduğunu vurguladı.

Lübnan'da, Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'nın kule frekanslarının İsrail ordusu tarafından hacklendiği ve İran'a ait bir sivil uçağın vurulmakla tehdit edildiği bildirildi.

Lübnan Ulaştırma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, İsrail ordusunun, Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'ndan Hizbullah'a silah tedarikinin sağlandığı yönündeki iddialarını yalanladı.

Yetkili, Lübnan ordusunun askeri uçakların havalimanını kullanabilmesine izin veren tek otorite olduğunu vurgulayarak, İsrail ordusunun havalimanının kule frekanslarını hacklediği ve İran'a ait sivil uçağı iniş yapması halinde vurmakla tehdit ettiğini kaydetti.

Bunun üzerine İran yolcu uçağına Lübnan hava sahasına girmeden geri dönmesi talimatı verildiği bildirildi.

İSRAİL’İN LÜBNAN’A DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA 783 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah'la 8 Ekim'den beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, şiddetlenen hava saldırılarında 783 kişi ölürken, bombardıman nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu.

Hizbullah ise İsrail ordusu tarafından ülkenin güney ve doğu bölgelerine yönelik devam eden yoğun bombardımana karşı füzeli saldırılarla karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunluklu ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar açıklanmadı.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye göç edenlerin de olduğu belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN