Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nden 'Bozkırdan Dünya'ya Hafıza' projesi

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nden 'Bozkırdan Dünya'ya Hafıza' projesi

Anadolu'nun köklü kültürünü evrensel ölçekte sunan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, kültür mirası alanında önemli bir başarıya imza attı. Türkiye'nin ilk olarak Dünya'nın en prestijli iki ödülünü kazanan müzesi olarak öne çıkan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, "Bozkırdan Dünya'ya Hafıza" projesine ev sahipliği yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Anadolu’nun kadim kültürünü kurumsal bir bakış açısı ile evrensel ölçeğe taşıyarak kültür mirası alanında Dünya’nın en önemli iki ödülünü birden kazanan ilk Türk Müzesi olan, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, 'Bozkırdan Dünya’ya Hafıza' projesine ev sahipliği yaptı.

Müzenin Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Yavuz, proje hakkında yaptığı açıklamada, fotoğraf sanatçısı Melissa Mey ve piyanist besteci Emre Nurbeyler'in önderliğinde hayata geçirilen projeye büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Toplumsal hafızayı canlı tutmanın önemine vurgu yaparak, projenin müzeler aracılığıyla kültürel mirası gelecek nesillere aktarma misyonunu başarıyla yerine getirdiğini ifade etti.

yeni-proje-001.jpg

Projeye katkı sağlayan sanatçılardan Melissa Mey, projenin kökenini kendi yaşam deneyimlerine dayandırarak açıkladı. Alzheimer teşhisi konulan annesiyle yaşadığı deneyimlerin projeye ilham verdiğini belirten Mey, toplumsal hafızanın korunmasının ve güzelliklerin geleceğe aktarılmasının önemine dikkat çekti.

yeni-proje-1.jpg

Emre Nurbeyler ise proje sürecinde Melissa Mey'in fotoğraflarından ilham alarak bestelerini oluşturduğunu ve kültürel mirasın unutulmaması gerektiğine vurgu yaptı. Müzelerin bu anlamda önemli bir rol üstlendiğini belirten Nurbeyler, değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasının gerekliliğini vurguladı.

yeni-proje-2.jpg

Doç. Dr. Bahar Büyükgönenç ise projede kemanıyla yer alarak, Anadolu'nun köklü hafızasını yaşatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nin kültürel mirasımızın canlı tutulması açısından kritik bir rol oynadığını vurgulayan Büyükgönenç, projenin zaman ve mekânı buluşturduğunu ifade etti.

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, Anadolu'nun zengin kültürel kodlarını çağdaş araçlarla geleceğe taşıma vizyonuyla, kültür mirasının korunmasında öncü bir rol üstlenmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN