İpekyolu’nun en iyisi Türkiye’den ‘Larva’

İpekyolu’nun en iyisi Türkiye’den ‘Larva’

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından düzenlenen İpekyolu Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

13 Aralık’ta Atlas 1948 Sinemasında gerçekleşen törende, ulusal kurmaca dalında kategoride ‘En İyi Film Ödülü’ne Volkan Güney Eker’in ‘Larva’, ‘En İyi Yönetmen Ödülü’ne Yağmur Mısıroğlu’nun ‘Bugün Değil’ yapımları değer görüldü.

Ulusal belgesel kategorisinde de Ozan Demir’in ‘Hayde Bre Pehlivan’ filmi ‘En İyi Belgesel’, Zuhal Kaya’nın ‘Kişi ve Mekan’ filmi ‘En İyi Yönetmen’ ödüllerini aldı. Uluslararası kısa kategorisinde de, İran’dan Hadi Babaeifar’ın ‘Deer’ filmi ‘En İyi Kurmaca’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödüllerine layık görüldü. Törende konuşan Festival Başkanı Mehmet Güleryüz, festivalin 10’uncusunu geride bıraktıklarını belirterek, “Sürdürülebilir olması, kurumsallaşması ve kimliğinin oluşması anlamında önemli bir 10 uncu yıl.

Kuşaklar arasındaki iletişim, bilginin aktarılması, genç yeteneklerin keşfi, nitelikli eserlerin izleyici ile buluşması, kültürler arası iletişimin sağlanarak İpekyolu Sinemacılarının işbirliği yapmaları konularında mütevazi adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Törende festivalin bu yılki ‘Emek Ödülü’ de Engin Ayça’ya verildi. Bu yıl Uluslararası İpekyolu Film Yarışmasına Türkiye, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, İtalya, Suriye, Hindistan, Irak, Yunanistan, İran, Afganistan ve Pakistan olmak üzere toplamda 2678 film katıldı.

Ödülleri İstanbul Kültür Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç Dr. Perihan Taş Öz, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ceyhan Kandemir ve yazar ve yönetmen Nafiseh Laleh’den oluşan jüri değerlendirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN