Cinayete kurban giden Nihal'in erkek arkadaşı sevgilisini suçladı: "İşitme engelliyiz, bize bir şey olmaz"

Cinayete kurban giden Nihal'in erkek arkadaşı sevgilisini suçladı: "İşitme engelliyiz, bize bir şey olmaz"

Antalya'da 9 aydır kayıp olarak aranan ve cinayete kurban gittiği ortaya çıkan işitme engelli Nihal Babayiğit'in cinayetinde şüpheli isim erkek arkadaşı Mehmet Basık hakim karşısına çıktı. Babayiğit'i diğer sevgilisi Başak G.'nin öldürdüğünü söyleyen Basık, Başak’ın, ‘Ben hamileyim, sen üstlen. İşitme engelliyiz, bize bir şey olmaz bir iki ay yatar çıkarız’ dediğini iddia etti.

Antalya'nın Serik ilçesinde yaklaşık 9 aydır kayıp olarak arandıktan sonra toprağa gömülü kemikleri bulunan 24 yaşındaki işitme engelli Nihal Babayiğit'i bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

İddianamede cinayet zanlısı ve diğer sevgilisi şüpheli sıfatıyla yer aldı
Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, olayın bir numaralı tutuklu sanığı Mehmet Basık için ‘tasarlayarak öldürme, kadına karşı kasten öldürme’, Mehmet Basık’ın (23) bir diğer sevgilisi Başak G. (25) için ise "suçu işlemeye teşvik ederek veya suç işleme kararını kuvvetlendirerek yardım eden" sıfatıyla iddianame hazırlandı.

DURUŞMA ERTELENDİ

İlk duruşma bugün Manavgat 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya sanık Mehmet Basık, öldürülen Nihal’in ailesi, Nihal’in dayısı tanık A.Y. ve tarafların avukatları katılırken, diğer tanıklardan M.H. SEGBİS üzerinden katıldı, Başak G. ise katılamadı. Duruşmada sanık ve tanığın işitme engelli oluşundan dolayı işitme engelli tercümandan faydalanıldı.

Mahkeme, Mehmet Basık’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken duruşmaya katılmayan Başak G.’nin ise yurt dışı yasağının ve adli kontrol halinin devamına karar verdi. Duruşmayı ise ocak ayına erteledi. Mahkeme ayrıca, cinayet tarihine dair otobüs, koltuk kayıtları ve Başak’a ait tüm telefon kayıtlarını istedi.

SUÇU DİĞER SEVGİLİSİNE ATTI

Mahkeme çıkışı Nihal Babayiğit’in ailesinin avukatı Yağmur Burçin Sayın açıklamalarda bulundu. Sanık Mehmet Basık’ın hiçbir suçlamayı kabul etmediği, cinayetin Başak G. tarafından işlendiğini iddia ederek kendini savunduğunu ve masumluğu belirtiğini söyleyen Sayın, “Baş sanık olan Mehmet, duruşmada bütün suçlamayı azmettirici olarak dosyada görünen Başak’ın üstüne yükledi. Başak’ın duruşmada olmayıp, savunma ve ifadesini verememesi üzerine duruşma ocak ayına ertelendi. Duruşmada tanık dinlendi. Tanığın sanığı tanımadığı beyan edildi. Korkusundan dolayı olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla diğer şüpheli olan Başak’ın dinlenmesi gerekiyor. Çünkü cinayet şüphesi Başak’ta da bulunuyor. Nihal’in kimin tarafından öldürüldüğü dosya kapsamında havada kalmıştır. Her ne kadar deliller toplanması üzerine sanığın Mehmet olduğunu söylesek de, Başak’ın dinlenmesi zaruridir” dedi.

"İŞİTME ENGELLİYİZ, BİZE BİR ŞEY OLMAZ"

Mahkemede sanığın sözlerini de aktaran Avukat Sayın, “Sanık mahkemede Başak ile Nihal’in kavga ettiğini söyledi. Başak’ın, ‘Ben hamileyim, sen üstlen. İşitme engelliyiz, bize bir şey olmaz bir iki ay yatar çıkarız’ dediğini ve o yüzden suçu üstlendiğini söyledi. Son olarak da ben çocuğumun annesini öldürecek birisi değilim’ dedi. Suçlamaların hepsini kabul etmedi” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN