Yoksulluk rakamları içler acısı! O ilimizde evleri ısıtmak bile lüks oldu: Asgari ücretin bile üzerinde…

Yoksulluk rakamları içler acısı! O ilimizde evleri ısıtmak bile lüks oldu: Asgari ücretin bile üzerinde…

Yoksulluk sınırının asgari ücretin üzerinde olması vatandaşların dikkatini çekiyor. Bu doğrultuda özellikle de o ilimizdeki veriler görenleri şaşkına çevirdi. İşte detaylar…

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), yoksulluk istatistiklerini paylaştı ve İstanbul’da yoksulluk oranının geçen yıla göre artış gösterdiğini ortaya koydu. Şehirdeki yoksulluk oranı yüzde 18.3 seviyesine ulaşırken, bu durum İstanbulluların günlük yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Yoksulluk sınırının 19 bin 830 lira ile asgari ücret ve emekli maaşını aştığı Türkiye'de, bu istatistikler derin bir toplumsal sorunun boyutlarını gözler önüne seriyor.

p-2.jpg

İSTANBULLULAR EVLERİNİ ISITAMAKTAN YETİŞEMİYOR

İstanbulluların yüzde 62.5’i evlerini istedikleri sıcaklıkta tutmakta zorluk çektiğini ifade ederken, yüzde 61.7’si giyim ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük yaşıyor. Bu durum, şehirdeki yaşam kalitesinin düştüğünü ve birçok ailenin temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandığını gösteriyor.

GIDA EĞİTİMİ İHTİYACI: TAZE MEYVE VE SEBZEYE ERİŞİM DÜŞÜYOR

Araştırmaya göre, vatandaşların yüzde 34’ü günlük olarak taze sebze ve meyveye erişim sağlayamıyor. Üstelik, katılımcıların yüzde 58.1’i iki günde bir et, tavuk veya balık içeren bir yemek yiyemediklerini belirtmiş durumda. Bu veriler, gıda güvenliğinin ne denli tehdit altında olduğunu gösteriyor.

yeni-proje-3.jpg

SOSYAL FAALİYETLERDEN UZAKTA KALANLAR ARTIYOR

Sosyal yaşamda da büyük bir sıkıntı yaşandığı belirtiliyor. Spor, sinema ve konser gibi etkinliklere haftada bir katılamayanların oranı yüzde 65.1’e ulaştı. İstanbulluların sosyal hayattan kopma oranı bu kadar yüksekken, şehir dışına çıkıp tatil yapamayanların oranı ise yüzde 62.9 olarak kaydedildi.

İPA'nın yayımladığı bu veriler, İstanbul’un giderek artan yoksulluk sorununu gözler önüne sererken, toplumsal eşitsizliklerin derinleştiğini ve birçok insanın temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını bir kez daha hatırlatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN