BM Komiseri Lazzarini, Gazze'deki çaresizliği ifade etti: Halk ölümü bekliyor

BM Komiseri Lazzarini, Gazze'deki çaresizliği ifade etti: Halk ölümü bekliyor

BM Komiseri Lazzarini, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistinlilerin çaresizce ölümü beklediğini belirterek bölgede geçici de olsa ateşkese gidilmesi çağrısı yaptı. Lazzarini, "Gazze'nin kuzeyindeki insanlar, sadece ölümü bekliyor. Her anları ölüm korkusu yaşayarak geçiyor." dedi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyine yönelik yeniden başlattığı kara saldırıları sonrasında bölgedeki insanlık dramına dair sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Üç haftadır süregelen bombardımanların, Gazze’nin kuzeyindeki can kayıplarını artırdığını belirten Lazzarini, UNRWA çalışanlarının bile temel ihtiyaç maddelerine erişim sıkıntısı çektiğini dile getirdi.

'ÖLÜM HÜKMÜ SÜRÜYOR'

Lazzarini, İsrail’in bölgede hayatını kaybedenlerin cenazelerinin kaldırılmasını engellediğini ve insani yardımları durdurduğunu belirterek, "Yollarda ve enkaz altında kalan cesetlerden kaynaklı her yerde ölüm kokusu hakim." dedi.

Gazze’nin kuzeyindeki halkın umutsuz ve yalnız hissettiğini vurgulayan Lazzarini, "Bu insanlar, sadece ölümü bekliyor. Her anları ölüm korkusuyla geçiyor." ifadesini kullandı.

'ACİL GEÇİCİ ATEŞKES TALEBİ'

Lazzarini, Gazze’nin kuzeyinde insani durumu iyileştirmek amacıyla geçici bir ateşkes çağrısında bulunarak, "Bölgeden ayrılmak isteyen ailelerin güvenli bir şekilde geçiş yapabilmesi için derhal bir ateşkes sağlanmalı. Bu, çatışma ile ilgisi olmayan sivillerin hayatlarını kurtarmak için atılması gereken en temel adımdır." dedi.

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki kara saldırıları 6 Ekim'den bu yana artarak devam ediyor. Bu saldırılar, bölgeye ulaştırılmak istenen insani yardımların da engellenmesine neden oluyor ve Filistinliler, bombardımanların yanı sıra açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN