Filistinli ressam İsrail bombalarının kurbanı: ‘Haber bandındaki bir sayı olmak istemiyorum’ demişti

Filistinli ressam İsrail bombalarının kurbanı: ‘Haber bandındaki bir sayı olmak istemiyorum’ demişti

Filistinli genç sanatçı Mahasen el-Hatib, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında öldürüldü. Sanatçının sosyal medya hesabında paylaştığı son eserinin İsrail’in bombaladığı hastanede yanarak hayatını kaybeden 19 yaşındaki Şaban el-Dalu olduğu görüldü. Mahasen el-Hatib bir paylaşımında ise takipçilerine “Benim için dua edin, haber bandındaki bir sayı olmak istemiyorum” diye seslenmişti.

SALİHA SULTAN

Filistinli sanatçı Mahasen el-Hatib, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında öldürüldü. Storyboard sanatçısı cumartesi akşamı İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampında yaşadığı mahalleyi hedef alan hava saldırısında hayatını kaybetti. El-Hatib yeteneğini insan haklarını savunmak ve İsrail rejiminin savaş suçları ve Filistinlilere yönelik ihlalleri konusunda farkındalık yaratmak için kullandı. Ardında özellikle son bir yıldır Filistin halkının acı çığlığını sanat yolu ile dünyaya duyurmaya çalıştığı çizimleri kaldı.

‘BOMBA SESLERİNDEN BİLE MİZAHLA BAHSEDERDİ’: Yetenekli ressamın ölümünün ardından konuşan arkadaşı Jumana Shahin, “Mahasen, Gazze’deki en profesyonel, mütevazı ve sevimli sanatçılardan biriydi. Öğrettiği veya tanıştığı herkeste kalıcı bir izlenim bıraktı. Onun kadar dirençli biriyle hiç tanışmadım. Açlıktan ve bombalamaların korkunç seslerinden bahsettiğinde bile bunu mizah duygusuyla yapardı” diye konuştu. Şahin, Gazzeli sanatçının kendisine, “Bilgi ve deneyimlerini mümkün olduğunca paylaşmak istediğini, çünkü öldürülse bile en azından bilgisinin başkaları aracılığıyla yaşayacağını” söylediğini kaydetti. Amcası Hosam, Gazze’nin kuzeyinde devam eden yoğun bombardıman nedeniyle hayatını kaybeden sanatçının kalıntılarının alınmasının ve gömülmesinin imkânsız hale geldiğini söyleyerek, “Tehlikeli durumdan dolayı, Kamal Adwan Hastanesi’nde bulunan cesedini hâlâ gömemiyoruz” bilgisini aktardı.

‘YANAN BİRİNİ GÖRDÜĞÜNÜZDE NE HİSSETTİĞİNİZİ SÖYLEYİN’: Sanatçının öldürülmeden önce sosyal medya hesabında paylaştığı son çalışmasının ise İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa Hastanesi’ni bombalaması sonucu yanarak hayatını kaybeden 19 yaşındaki Şaban el-Dalu’yu resmettiği eserinin olduğu görüldü. Sanatçı eserini “Yanan birini gördüğünüzde ne hissettiğinizi söyleyin” notuyla paylaşmıştı.

‘BENİM İÇİN DUA ET’: Ürettiği eserleri sosyal medyadan satışa sunarak ailesini geçindiren genç sanatçı El-Hatib’in sosyal medyadaki bir paylaşımında takipçilerine “Her zaman benim için dua et ve beni unutma. Haber bandındaki başka bir sayı olmak istemiyorum. Ben bir hikayeyim” ifadeleri ile seslenmesi ise yürekleri yaraladı. İsrail’in son haftalarda gerçekleştirdiği yoğun saldırılar nedeniyle ambulanslar ve sivil savunma ekipleri bölgeye ulaşmakta zorluk çekiyor. İsrail rejiminin Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistin halkına yönelik katliamları Ekim 2023’ten bu yana devam ediyor. İsrail’in amansız saldırıları en az 42 bin 519 Gazzelinin hayatına mal oldu, 99 bin 637’den fazla kişi de yaralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN