12. Boğaziçi Film Festivali başladı

12. Boğaziçi Film Festivali başladı

12. Boğaziçi Film Festivali, İstanbul’daki Atlas 1948 Sineması’nda açılış töreniyle başladı. Merve Aydın’ın sunduğu etkinlikte, sinema dünyasının önde gelen isimleri yer aldı. Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen festivalin başkanı Ogün Şanlıer, festivalin 12 yıllık sürecinde yaşanan zorluklara rağmen sinema camiasının desteklenmesi adına başarılı bir yolculuk gerçekleştirildiğini vurguladı.

Dünyanın sinemasını İstanbul’a taşıyan 12. Boğaziçi Film Festivali, Atlas 1948 Sineması’ndaki açılış töreniyle başladı. Merve Aydın’ın sunuculuğunu üstlendiği geceye, festivalin jürilerinde yer alan sinema dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen festivalin açılışında; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Kemal Uysal, Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy ve İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı da yer aldı.

d5gs5dg5ds.jpg

Törende ilk olarak Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Festival Başkanı Ogün Şanlıer, katılımcılara hitap etti. Şanlıer, festivalin 12 yıllık serüveninde, ülke ve dünya çapında yaşanan olumsuzluklara rağmen sinema camiasının yanında durarak büyümeye devam ettiğini vurguladı. "Sinemamızı desteklemek ve uluslararası alanda önemli bir festival organize etmek adına çıktığımız yolculukta 12. yılımıza ulaştık" diyen Şanlıer, festivalin başarılı olmasında katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür etti.

Festivalin Artistik Direktörü Enes Erbay da, sinemaseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedeflediklerini belirterek, "Ülkemizden ve farklı coğrafyalardan pek çok değerli filmi sinemaseverlerle buluşturuyoruz. Festivalin kalbi, sinemanın tarihine tanıklık eden İstiklal Caddesi’ndeki salonlarda atacak" dedi.

JÜRİ ÜYELERİ

Açılış töreninde, festivalin büyük ödülü Altın Yunus için yarışacak filmleri değerlendirecek jüri üyeleri tanıtıldı. Belgesel Yarışma jürisi; yönetmen Sevinç Yeşiltaş, Prof. Dr. Cenk Demirkıran ve UnderhillFest programcısı Vuk Perovic’ten oluşurken, Kısa Film Jürisi’nde yönetmen Miraç Atabey, oyuncu Hakan Atalay ve River Film Festivali Direktörü Romina Zanon görev alacak.

Uluslararası Yarışma’nın jürisi ise Mısırlı yönetmen Ebu Bekir Şavkî, Tiran Film Festivali Direktörü Agron Domi, İranlı oyuncu Sedef Asgarî, Talin Film Festivali Programcısı Edvinas Puksta ve Sırp yapımcı Nevena Savic’ten oluşuyor. Ulusal Jüri ise yönetmen Atalay Taşdiken başkanlığında senarist Nuriye Bilici, yapımcı Cemil Yavuz, oyuncu Zeynep Çamcı ve görüntü yönetmeni Eyüp Boz’dan oluşuyor.

1df1h1h1f.jpg

BU SENE FESTİVALDE 10 FİLM PRÖMİYER YAPACAK

Bu yıl festivalde yer alacak filmler arasında, dünya ve Türkiye prömiyerlerini yapacak 10 film bulunuyor. Yarışma Dışı Seçki’de ise Filistin gibi dünyanın sessiz kalmayı tercih ettiği coğrafyalara ses veren filmlerin yanı sıra ünlü Fransız yönetmen Andre Techine’in son filmi de yer alıyor.

Festival, 18-25 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da sinema büyüsünü yaşatacak. Açılış töreni, Altın Ayı adayı "Böyle Küçük Şeyler" (Small Things Like These) filminin gösterimiyle sona erdi. Başrollerini Oscar ödüllü Cillian Murphy, Michelle Fairley, Emily Watson ve Clare Dunne’un paylaştığı film, sinema tutkunları tarafından ilgiyle karşılandı.

sd4g4d4g.jpg

Festival filmleri, Atlas 1948 Sineması, AKM Yeşilçam Sineması ve Cinema Pink’te izlenebilecek. Biletler, mobilet.com üzerinden satışa sunulmuş olup kısa metraj filmler için 75 TL, uzun metraj filmler için 125 TL olarak belirlenmiştir.

  1. Boğaziçi Film Festivali hakkında daha fazla bilgiye www.bogazicifilmfestivali.com adresinden ve festivalin resmi sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN