Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 22 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 22 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 22 Ekim verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte merak edilenler…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 Ekim hava durumu tahminlerini açıkladı. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde kışa özgü hava koşulları etkili olmaya başladı. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde yağış beklenirken, mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar da dikkat çekiyor. İşte Türkiye genelindeki son hava durumu değerlendirmesi.

4-001.jpg

YAĞIŞLI HAVALAR BİZİ BEKLİYOR

Son tahminlere göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hâkim olacak. İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Tokat çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis olabileceği uyarısı yapıldı.

h.jpg

SICAKLIKLARDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK YOK

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Gün boyunca sıcaklıkların 1°C ile 26°C arasında değişiklik göstereceği öngörülüyor. Özellikle kuzey ve iç kesimlerde soğuk havanın etkili olması, vatandaşların giyinme tercihlerinde dikkatli olmasını gerektiriyor.

RÜZGAR UYARILARI

Rüzgarların genellikle kuzey yönlerden hafif eseceği, ancak Marmara’nın güneybatısı, Güney Ege kıyıları, Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle, rüzgârın etkisiyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

hh.jpg

BÖLGESEL HAVA DURUMU

MARMARA

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi olası. Edirne’de 4°C, İstanbul’da 11°C, Kırklareli’nde 5°C ve Kocaeli’nde 10°C olarak ölçülen sıcaklıklar, gündüz 22°C’ye kadar çıkacak.

EGE

Parçalı ve az bulutlu bir hava etkili olacak. İç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Aydın’da sıcaklık 1°C’den 15°C’ye kadar çıkacak. İzmir’de ise 12°C, Muğla’da 9°C tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Bölge genelinde az bulutlu bir hava öngörülüyor. Adana’da sıcaklık 13°C ile 25°C arasında değişirken, Antalya’da 17°C’den 26°C’ye yükselebilecek.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, ancak kuzeydoğu kesimlerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Ankara’da sıcaklık 6°C ile 15°C arasında değişecek.

KARADENİZ

Batı Karadeniz’de parçalı ve çok bulutlu bir hava hâkim. Bolu’da 6°C ile 15°C arasında değişen sıcaklık, Düzce’de ise 10°C ile 18°C olacak.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu bir hava ile karşılaşılacak. Erzurum’da 1°C ile 6°C arasında değişen sıcaklıklar, Kars’ta ise -3°C ile 7°C olarak ölçülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu bir hava etkili olacak. Diyarbakır’da sıcaklık 8°C ile 18°C arasında olacak.

Sonuç olarak, Türkiye genelinde kışın ilk etkileri kendini göstermeye başladı. Vatandaşların, yağış ve rüzgâra karşı dikkatli olmaları önemle hatırlatılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN