28 yıldır araştırılıyordu gerçekler ortaya çıktı! Yarım kaşık bile dipçik gibi yapıyor: Özellikle kadınlara öneriliyor

28 yıldır araştırılıyordu gerçekler ortaya çıktı! Yarım kaşık bile dipçik gibi yapıyor: Özellikle kadınlara öneriliyor

Bilim insanlarının uzun süredir yaptığı araştırmalar sonucunda o besinle alakalı önemli detaylar ortaya çıktı. Başta Alzheimer olmak üzere hastalıklara iyi geldiği öğrenildi. Özellikle de kadınlara önerildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

ABD’deki bilim insanları tarafından gerçekleştirilen geniş çaplı bir araştırma, zeytinyağının sağlık üzerindeki olumlu etkilerini bir kez daha kanıtladı. Yapılan çalışma, düzenli olarak zeytinyağı tüketmenin Alzheimer gibi dejenere edici hastalıkların riskini yüzde 28 oranında azalttığını gösterdi.

yeni-proje-5-001.jpg

28 YILLIK DERİNLEMESİNE İNCELEME

Araştırma, yaş ortalaması 56 olan 92 bin 383 yetişkinin 28 yıl boyunca incelendiği kapsamlı bir çalışmaya dayanıyor. Elde edilen bulgular, günde en az yarım yemek kaşığı zeytinyağı tüketen bireylerin, bu yağı hiç tüketmeyen veya nadiren tüketen kişilere göre Alzheimer riskinde önemli bir azalma yaşadığını ortaya koyuyor.

KADINLARDA DAHA BELİRGİN ETKİ

Araştırmanın ilginç bir diğer sonucu ise zeytinyağı tüketiminin kadınlarda Alzheimer riskini daha fazla düşürdüğü yönünde. Bu bulgu, zeytinyağının potansiyel koruyucu etkilerinin cinsiyete göre farklılık gösterebileceğine işaret ediyor.

yeni-proje-6-001.jpg

KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLERLE BÜYÜK FARKLAR

Araştırma, zeytinyağı yerine margarin veya mayonez kullanmanın bile bunama kaynaklı ölüm oranını yüzde 8 oranında azaltabileceğini gösteriyor. Bu, sağlıklı beslenme alışkanlıklarına yapacağınız küçük değişikliklerin bile büyük faydalar sağlayabileceğini kanıtlıyor.

yeni-proje-7.jpg

ZEYTİNYAĞININ DİĞER FAYDALARI

İngiliz doktor Theodore Dalrymple, zeytinyağının her evde bulunması gerektiğinin altını çizerken, bu yağın kronik hastalıkları önleme ve kalp sağlığını koruma konusundaki faydalarına da değiniyor. Ayrıca, düzenli zeytinyağı tüketimi, tip-2 diyabet riskini azaltarak kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine de yardımcı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN