İlk Türk operası ‘Özsoy’ 29 Ekim’de yeniden sahnede

İlk Türk operası ‘Özsoy’ 29 Ekim’de yeniden sahnede

İlk Türk Operası olma özelliği taşıyan ‘Özsoy’ Cumhuriyetin 101’inci kuruluş yıl dönümüne özel, konser versiyonu olarak 29 ve 31 Ekim 2024 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde seslendirilecek.

Sanatseverleri, Anadolu’nun derinliklerinden gelen efsanevi bir yolculuğa davet eden ‘Özsoy’, ünlü Türk besteci Ahmed Adnan Saygun tarafından bestelendi ve librettosu çok yönlü bit sanatçı olan Münir Hayri Egeli tarafından Atatürk ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunularak yazıldı.

Hem müzikal hem de dramatik açıdan zengin bir şölen sunan Özsoy Operası, Anadolu’nun geleneksel motifleriyle harmanlanmış bir hikâye ile sanatseverleri adeta tarih ve mitoloji arasında bir köprü kurarak zaman ve mekân ötesine taşıyor.

1934 yılında İran Şah’ı Rıza Pehlevi’nin yapacağı Türkiye ziyareti öncesi, bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle çok kısa sürede hazırlanan Özsoy Operası, ilk defa 19 Haziran 1934’te Ankara Halkevi’nde sahnelendi. 29 ve 31 Ekim 2024 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde seslendirilecek eser için İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Hasan Niyazi Tura, korosunu ise Anıl Aydın yönetecek.

screenshot-14.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN