İkinci el araç alım-satımına yeni vergi: 1500 TL ödenecek! Devletin kaynak arayışı sürüyor: Pamuk eller cebe...

İkinci el araç alım-satımına yeni vergi: 1500 TL ödenecek! Devletin kaynak arayışı sürüyor: Pamuk eller cebe...

Yeni vergi paketiyle sıfır ve ikinci el araç alım satımları ile gayrimenkul işlemlerini kapsayan geniş bir yelpazede yeni vergiler getirilmesi planlanıyor. İşte detaylar...

Yeni vergi düzenlemeleri kapsamında birçok farklı alanda ek yükümlülükler getiriliyor. Vergi beyannameleri, gümrük ve sosyal güvenlik bildirimleri gibi işlemlerden alınan damga vergisine yönelik yeni düzenlemeler yapılacak.

AK Parti'nin hazırladığı ve TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifiyle, kredi kartlarından araç satışlarına ve gayrimenkul alım-satımına kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan yeni vergiler getiriliyor.

SATIŞ BAŞINA 1500 TL TESCİL ÜCRETİ

Teklife göre, sıfır araç alımlarında 3 bin TL, ikinci el araçlarda ise satış başına 1500 TL tescil ücreti uygulanacak. Ayrıca, gayrimenkul alım-satım işlemlerinde hem alıcıdan, hem satıcıdan 750'şer TL katılma payı tahsil edilecek.

Noter işlemlerinde ise taşınmaz satış bedeline göre ödeme yapılırken, diğer işlemler için işlem başına 75 TL ücret alınacak.

KOL SAATLERİNE DE İLAVE VERGİ

Sozcu'de yer alan habere göre, ayrıca, şu ana kadar vergilendirilmeyen 100 cc'nin altındaki motosikletler ve 6 kW'ın altındaki elektrikli motosikletler de Motorlu Taşıtlar Vergisi kapsamına alınıyor.

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesi de genişletiliyor. Drone'lar ve ÖTV matrahı 5 bin TL'nin üzerinde olan kol saatleri de artık vergiye tâbi olacak.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte, farklı alanlarda ek vergi yükümlülükleri devreye girecek ve vatandaşları yakından ilgilendirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN