İspanyol futbolcu Xavi, Lionel Messi'nin tarihte en iyi futbolcu olduğunu söyledi

İspanyol futbolcu Xavi, Lionel Messi'nin tarihte en iyi futbolcu olduğunu söyledi

Katar'da forma giyen İspanyol futbolcu Xavi, eski takım arkadaşı Messi'yi yere göğe sığdıramadı: "Onun gibi bir futbolcuyu bir daha izleyebileceğimizi düşünmüyorum."

Barcelona efsanesi Xavi, Lionel Messi'nin tüm zamanların en iyi futbolcusu olduğunu ve onun gibisinin bir daha gelmeyeceğini söyledi.

La Vanguardia'ya konuşan Xavi, "Leo (Messi), bugüne kadar birlikte oynadığım en iyi oyuncu. Bana göre tarihin en iyisi. Onun gibi bir futbolcuyu bir daha izleyebileceğimizi düşünmüyorum. 'En iyi' sıfatını haketmesi için Dünya Kupası kazanmasına da ihtiyacı yok" dedi.

Di Stefano ve Cruyff gibi efsanelerin de Dünya Kupası kazanamadıklarının altını çizen Xavi, "Messi sahada ne yaparsa yapsın hep en iyisini yapıyor. Futbolda iki çeşit 'hız' var. İlki fiziksel hız. Messi zaten farklı bir seviyede ama Neymar ve Cristiano Ronaldo da bu özelliğe sahip. İkincisi ise mental hız. Düşünme hızı. Burada Messi'ye yaklaşabilen yok. O herkesten bir adım daha önde" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN