Türk dizileri rekor fiyata satılıyor: Bölüm ücreti dudak uçuklatıyor

Türk dizileri rekor fiyata satılıyor: Bölüm ücreti dudak uçuklatıyor

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Türk dizi sektörü, yurt dışı pazarlarından gelen güçlü gelirlerle ayakta duruyor. O3 Medya'nın sahibi yapımcı Saner Ayar, yaptığı açıklamada dizilerin bölüm başı 200 bin dolar ile 650 bin dolar arasında gelir getirdiğini ve bu gelirin yüzde 50'sinin kanallara kaldığını belirtti.

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Türk dizi sektörü, yurt dışı pazarlarından gelen güçlü gelirlerle ayakta duruyor. O3 Medya'nın sahibi yapımcı Saner Ayar, dizi sektörüyle ilgili açıklamalar yaptı. Ayar, dizilerin bölüm başı 200 bin dolar ile 650 bin dolar arasında gelir getirdiğini ve bu gelirin yüzde 50'sinin kanallara kaldığını ifade etti.

Ayar, Birsen Altuntaş'a verdiği röportajda, "Yurt dışına satılabilir bir dizi yaptığınızda tamamen bir kâr elde ediyorsunuz. Bu nedenle kanalların dizi üretme motivasyonları hep devam edecek" dedi.

'YURT DIŞI GELİRİNİN YÜZDE 50'Sİ KANALIN'

Dizilerin yurt dışı pazarının büyüklüğünü işaret eden Ayar, Birsen Altuntaş’ın Youtube kanalına verdiği röportajda şöyle konuştu:

"Yurt dışına satılabilir bir dizi yaptığınızda 200 bin dolar ile 600-650 bin dolar arasında bölüm başı geliriniz var. Bu gelirin yüzde 50’si kanala kalıyor. Baktığınızda tamamen bir kâr…

O anlamda dizi ürettiğinizde yurt dışı yurt dışı gelir yaratmak hedefiyle kanalların dizi üretme motivasyonları hep devam eder. Bu süreçte bence bu hiç azalmayacak o nedenle ben orada da bir risk görmüyorum."

'DİZİ SAYISINDA AZALMA OLMAZ'

"Diğer taraftan asıl mesele şu Türkiye’de artık önümüzdeki 4 yıl ya da üç buçuk yıl erken seçim olmazsa seçim yok. Bu da ayrıca pozitif bir durum Türkiye ekonomisi açısından… Ben televizyonların bu anlamda dizi üretme sayısı anlamında geri adım atacaklarını zannetmiyorum. Şimdi eminim yeni oyuncular, yeni televizyonlar yapılacaktır… Onlar bir gelsin bakalım…"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN