Bayat yumurtayı şıp diye anlamanın formülü! Yemeden önce test edin, eğer dibe batıyorsa..

Bayat yumurtayı şıp diye anlamanın formülü! Yemeden önce test edin, eğer dibe batıyorsa..

Mutfaklarımızın olmazsa olmazı olan yumurtanın belli bir tazelik süreci vardır. Bu süreç geçtiğinde bayatlayan yumurta ise yenilemez hale gelir ve insan sağlığını tehdit eder. Peki, yumurtanın taze olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte cevabı…

Sabah kahvaltılarından yemek ve tatlılara kadar her tarifte kullandığımız yumurta mutfaklardan eksik olmuyor. Genelde marketlerde paketli olarak satılan yumurtanın tazelik süresi vardır. Bu süre bittiğinde ise yumurta bayatlamaya başlar. Peki, bayat yumurta ile taze yumurta arasındaki fark nedir? Yumurtanın taze mi yoksa bayat mı olduğu nasıl anlaşılır? İşte o pratik yöntem…

SU İLE YUMURTA TAZELİK TESTİ

Yumurtanızın taze olup olmadığını anlamak için derin bir kaba ya da bardağa su doldurun. İçerisine bir tane yumurtayı dikkatli bir şekilde bırakın. Yumurta yan yatar pozisyonda kasenin dibinde kalıyorsa bu taze olduğunun göstergesidir.

yumurtanin-tazeligini-anlama-yontemi-1.jpg

Yumurta kasenin dibinde dik pozisyonda duruyorsa bu yumurtanın tazeliğini kaybetmek üzere olduğunu ve kısa süre içerisinde tüketilmesi gerektiğini gösterir. Ancak yumurta suyun üzerinde yüzüyorsa bu yumurtanın bayat olduğunu ve tüketmeden hemen çöpe atmanız gerektiğini göstermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN