Artan sıcaklıklar Antarktika'nın bitki örtüsünü değiştiriyor

Artan sıcaklıklar Antarktika'nın bitki örtüsünü değiştiriyor

Antartika'da küresel ısınmanın etkisiyle artan sıcaklıklar nedeniyle bitki örtüsü değişiyor. İngiliz bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre, son 40 yılda Antarktika Yarımadası'ndaki bitki örtüsü gözle görülür şekilde genişledi. 1986 yılında bir kilometrekareden daha az bir alanı kaplayan bitkiler, 2021'de 12 kilometrekareye kadar yayıldı.

Yeryüzünün en soğuk kıtası Antarktika, küresel ısınmanın etkileriyle karşı karşıya. İklim değişikliği sonucu yükselen sıcaklıklar, kıtanın bitki örtüsünde önemli değişikliklere neden oluyor. Uzmanlar, bu bölgedeki yeşillenmenin hızla arttığını belirtiyor.

İngiliz bilim insanlarının "Nature Geoscience" dergisinde yayımlanan araştırmasına göre, son 40 yılda Antarktika'daki bitki örtüsü dikkat çekici bir şekilde genişledi.

Uydu görüntülerine dayanan bu çalışma, 1986 yılında Antarktika Yarımadası'ndaki bitki örtüsünün bir kilometrekareden daha az alanı kaplarken, 2021'de bu alanın 12 kilometrekareye ulaştığını ortaya koyuyor.

Araştırmacılar, küresel ısınmanın bu bölgede bitki örtüsünün yayılmasına katkıda bulunduğunu ve Antarktika’nın önümüzdeki yıllarda daha da yeşilleneceğini tahmin ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN